17. října 2016 • 04:56

Sudí v akci. Chomutovu neuznali v Hradci gól. Nechápu, divil se i Bednář

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Hradci Králové padaly velké šutry z rozhicovaných duší fanoušků. Mountfield vyválčil teprve třetí tříbodový nášup, když Chomutov porazil 3:2. Pravda, Piráti docílili čtyř tref, ale dvě jim nebyly uznané a nedělní večer můžou označit za těžce ztrátový, protože celou třetí třetinu domácího soka mleli. Ale do nastavení nedošli a svoji křivdu mohli obrátit leda proti sobě. A proti rozhodčím.



Po první třetině vedli rychle 2:0, zkraje druhé třetiny už o tři góly. Práce hradeckých hráčů aspirovala na přízvisko výkon sezony. Jenže pak se to celé zase zadrhlo. Chvíle nepozornosti ve vlastní obraně, ledabylost, k tomu neodbytná chuť Pirátů s narýsovanou porážkou něco udělat. A během 15 vteřin 32. minuty to po gólech Kämpfa a Skokana bylo rázem 3:2.

A to navrch sudí dost diskutabilně neuznali Chomutovu v téže minutě další trefu. V čase 31:12 se arbitrům nelíbilo, jakým způsobem hosté dotlačili puk za čáru.

Hradec Králové - Chomutov: Gól neplatí! V brankovišti Hradce se strhla mela, prohlížel se záznam
Video se připravuje ...

Upřímně, spousta přítomných zase nechápala, co rozhodčím vadilo. Důraz v akci Pirátů nechyběl, gólman Rybár cestoval za čáru i s pukem. Ale kde bylo provinění? Stejných či podobných gólů už bylo odsouhlasených mraky.

Kapitán Michal Vondrka mohutně protestoval, ale marně. V tu dobu si myslel své i jeho soupeř Jaroslav Bednář. A po utkání se o svém dojmu podělil. Také nechápal, proč arbitři Hejduk a Pražák gól nepotvrdili. „Možná to vyzní blbě, ale nevím, proč jim gól neuznali, podle mě byl jasnej… Nevím, co bylo příčinou neuznání,“ divil se veterán Mountfieldu.

Špatní z toho byli i poražení. „Za stavu 0:3 jsme dali z našeho pohledu regulérní gól, byla to klasická dorážka, ale rozhodčí ho neuznali. Nevíme proč,“ krčil rameny Petr Martínek, jeden z asistentů Vladimíra Růžičky.

Třetí dějství náleželo celé hostům. Úporná defenziva Hradce přinesla snad dvanáct zakázaných uvolnění Mountfieldu, první střela domácích na bránu přišla až v patnácté minutě… Patrik Rybár však vydržel čistý a slavil s týmem vydřený triumf. „V kabině jsme si připomínali, že je potřeba vyhrát za tři body. Konečně se to povedlo, i když to byl vyloženě urvanej zápas. Věděli jsme, že to bude těžký. Oni jsou zastrčení vzadu s pěti hráči, což nám nesedí. Naštěstí jsme to zvládli, párkrát se to tam odrazilo a důležité bylo, že jsme dali gól z přesilovky. Zlatý tři body!“ těšilo Bednáře.

Hradec Králové - Chomutov: David Kämpf snížil stav utkání, 3:1
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Chomutov: Jarůšek prudce zakončil mezi betony Laca, 3:0
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Chomutov: Ryan Potulny vyhnal Strmeně z brány, 2:0
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Chomutov: Bedřich Köhler otevřel skóre utkání, 1:0
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud