Adam Sušovský
17. října 2016 • 10:05

Plzeň v krizi přebírá majitel. Martin Straka vedl už dnešní trénink

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvanácti kolech mizerných osm bodů, dělba o poslední místo s Karlovými Vary. Hokejová Plzeň se topí v krizi, po včerejším výplachu 0:5 od Sparty musel přijít radikální řez. Ještě večer majitel klubu Martin Straka odvolal z funkce hlavního trenéra svého bratra Michala, a jak naznačovaly indicie pondělního Sportu, sám ho v pozici nahradí! Martin Straka vedl Indiány na dnešním tréninku, na střídačce bude i v zítřejším důležitém zápase ve Vítkovicích. Má jít o dočasné řešení.



Martin Straka přebírá tým, který není poslední jen díky lepšímu skóre před Karlovými Vary. Plzeň v základní hrací době vyhrála letos jen jednou před měsícem ve Zlíně a topí se v hluboké krizi.

„Katastrofa, chaos. V naší hře není vůbec nic. Nevím, co dál změnit,“ řekl včera rezignovaně jeho odvolaný bratr Michal. Místo něj se na střídačku postaví Martin Straka spolu s dosavadním sportovním manažerem klubu Tomášem Vlasákem.

Straka: Nelíbí se mi nasazení, tým máme skvělý
Video se připravuje ...

Asistovat jim budou dosavadní asistent Ladislav Čihák a někdejší obránce Plzně Jiří Hanzlík, který dosud v klubu vedl starší dorost.

„Vždycky musí být nějaký plán B a ten máme i my. K mužstvu proto na lavičku přichází nový realizační tým, prozatím dočasně, ve kterém budu já, Tomáš Vlasák a Jirka Hanzlík. Ladislav Čihák zůstane jako jeden z asistentů,“ uvedl Martin Straka v oficiálním prohlášení.

„Uděláme všechno pro to, aby se náš herní projev co nejdříve zlepšil a my se zase dostali na vítěznou vlnu. Nikde však není napsáno, že trenéři, kteří přijdou, vše zásadně změní. Chtít vyhrát pro Plzeň a makat na sto procent musí především hráči. Pokud se nezlepší oni na ledě, tak se z toho nedostaneme. Čeká nás hodně práce,“ přiznal Straka, který je majitelem klubu a jeho generálním manažerem.

Plzeň - Sparta: Ihnačák vyhnal Alexandra Hyláka z brány, 0:3
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Uher se trefil přesně mezi betony Hyláka, 0:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Po sto sekundách hry otevřel Čajkovský skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Sparta: Bitka! Johnson si to rozdal s Černochem
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud