Pavel Bárta
22. října 2016 • 11:15

Plzeň klesla na dno. Jen jsme se na soupeře koukali, řekl asistent

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začala další čtvrtina soutěže, na střídačce stojí přeskupený trenérský tým. Ale v Plzni zůstává všechno při starém. Soužení bronzového týmu minulé sezony nebere konce. Po včerejší porážce 0:5 s Libercem a souběžném vítězství dosud posledních Karlových Varů nad Chomutovem spadli Západočeši na samé dno Tipsport extraligy.



Škodovka zabředla mezi spodinu tabulky, teď klesla úplně nejhloub. Ale pro Liberec to nebyl tak snadný zápas, jak by se mohlo zdát. „Plzeň bojovala, kluci makají, jen je na nich vidět, že hrají v nepohodě. Podle toho jsme postavili taktiku, abychom jim nedali prostor, nutili je odevzdávat puky,“ ocenil snahu domácích hostující trenér Filip Pešán.

Jeho svěřenci podruhé za sebou neinkasovali a taky se přestali trápit v koncovce. Pět gólů dali včera potřetí v sezoně, ale poprvé od třetího kola. Tedy po víc než měsíci. Škodovka naopak v posledních dvou zápasech doma neskórovala (proti Liberci a předtím se Spartou), v posledních třech duelech vstřelila jediný gól.

„Těžko se mi hodnotí. Pokud nejste na puku a nevyhráváte souboje, nemůžete dát gól. Snažili jsme se dobře bránit, což se zprvu dařilo. Ale první gól nás srazil do kolen, ve druhé třetině se nám zhroutilo i oslabení. Soupeř kontroloval hru, my se na něj jen koukali,“ hodnotil domácí asistent Ladislav Čihák.

Plzeň - Liberec: Lukáš Derner vstřelil gól na 0:5
Video se připravuje ...

Po odvolání hlavního trenéra Michala Straky u týmu zůstal. Taky proto, že z oslovených kandidátů se na plzeňskou střídačku nikdo nehrnul a ze stávajícího štábu v čele s klubovým bossem Martinem Strakou vlastní Čihák jako jediný nejvyšší trenérskou licenci. Osazenstvo mužů v oblecích se na střídačce obměnilo. Hvízdavá melodie z filmu „Most přes řeku Kwai“ šveholí před začátky třetin stále stejně zvesela. Ale v hlavách jinak spíš duní temný doom metal. V Plzni je neveselo truchlivo.

„Tady se nikdy nehraje lehce. Odvádějí dobré výkony, jenom na sobě mají deku, jsou v krizi, prohráli hodně utkání po sobě a je to na nich znát. Po prvním gólu trošku psychicky odešli a pak už je to jen v té hlavě,“ vracel se střelec třetího libereckého gólu Jan Stránský.

Jeho zásun v pádu jednoruč, kdy byl ještě k tomu tísněn obráncem, byl jen ukázkou narůstající liberecké pohody a taky plzeňského zmaru. DNA západočeských buldoků pořád funguje, ale jen dočasně, protože všichni jsou na dně. Martin Straka už by se pomalu měl chystat zpátky na led, tady by však nepomohl ani kouč Mike Babcock. Mužstvo místo indiánů připomíná spíš osadníky, kterým v prérii zapálili vůz a nevědí, co si počít.

Včera začali Plzeňští zodpovědně, opatrně. Jenže na konci první třetiny je načal gól dosud dřímajícího Milana Bartoviče, který se naopak na nich střelecky chytil. Gól dal po třinácti zápasech a pak přidal ještě jeden. Liberec poté začal dominovat a při extraligové premiéře nedopřál ani „malý“ shutout střídajícímu Lukáši Sochůrkovi z klatovské zálohy, který v polovině zápasu vystřídal po čtyřech inkasovaných brankách Alexandra Hyláka. „Soupeř vyhrál zaslouženě, ale my se nedáme a uděláme všechno, abychom šli nahoru, jak hráči, tak my, jak tady jsme,“ vzkázal Čihák.

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud