Pavel Bárta
25. října 2016 • 21:42

Mountfield jediný v Plzni prohrál, už podruhé. Co na to říct? ptal se Köhler

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkony Mountfieldu jsou jak Kolo štěstí. Jednou trefíte stoprocentní slevu, jindy nic. V neděli celek z Hradce Králové pokořil jako první v sezoně v běžné hrací době Kometu. Přišlo úterý a po porážce 1:3 padl jako první za tři body v Plzni. Zůstává jediným týmem, který na západní frontě v tomto ročníku prohrál. Už podruhé. „Co na to říct? Vždycky je to o nás a o hokeji, jaký předvedeme,“ přemítal útočník Bedřich Köhler, který luxusně přihrál jedinému úspěšnému střelci hostů Jaroslavu Bednářovi.



„Nedali jsme víc než jednu branku, a to je na výhru málo. Byli jsme málo aktivní, připadalo mi, že nám nešly nohy. Nevím, čím to je. Před dvěma dny jsme zahráli výborně a najednou jsme byli všude o krok zpět. Nejdeme štěstí naproti. Kdybychom byli trošku aktivnější, tak se třeba to štěstí přikloní k nám,“ vracel se k utkání proti Kometě, kterou Moutfield doma zmulčoval 5:1. Plzeň ho však zaskočila. A ani se nemusela vytasit s křovinořezem.

„Dlouhodobě máme problémy venku, s tím, o čem ten hokej je, tedy o soubojích, úsilí, nasazení. Proti Brnu jsme to měli, a proto jsme vyhráli. V Plzni to předvedli domácí. A taky vyhráli. Zaslouženě. My jsme s takovým výkonem nemohli pomýšlet na bodový zisk,“ postěžoval si trenér Václav Sýkora.

Body nebyly pro jeho svěřence zase až tak daleko. Ale Plzeň po nedělní loupeži v Třinci hrála jak vyměněná. Na její první branku ještě Hradečtí odpověděli. Dva góly v rozmezí 13 vteřin v polovině třetí části je popravily.

„Třináct sekund to bylo, jo?“ ověřoval si Köhler. „Staly se tam individuální chyby, ty ovšem předcházejí každé brance. Ale dostat dva góly za třináct vteřin, to je na prd. Navíc deset minut do konce. Dvougólové manko, to je v takovém čase pro mančaft těžká pozice.“

Plzeň se výhrou v Třinci odlepila ze dna extraligy a po dalším vítězství zůstává na dvanácté příčce. Mountfield v pátek zavítá na led předposledních Karlových Varů. „Co to bude chtít? Hlavně se připravit. Plakat je zbytečné, jak se říká, smutek a radost trvá do půlnoci. V pátek chceme jet do Varů pro tři body,“ vzkázal Köhler.

Plzeň - Hradec Králové: Jaroslav Bednář vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud