28. října 2016 • 22:20

Olomoucký kapitán Vyrůbalík: Byli jsme zatažení a nezlomilo se to

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V minulé sezoně platila Olomouc za extraligovou senzaci, vytáhla se do play off, její nadšení bavilo. Poslední dobou je to spíš ale na draka, pět zápasů a jen jedna výhra. Vrcholem je porážka na ledě Pardubic 1:2. „Nezasloužili jsme si bodovat,“ upřímně uznal kapitán Martin Vyrůbalík. Hanáci sice vyprodukovali 32 střel, jenže jen málo z nich bylo nebezpečných.



Doplatili ještě na dvě věci. Mizernou disciplínu a špatné počty. Dvakrát šli do čtyř kvůli tomu, že naskákali na led v šesti, k tomu přidali pár zbytečných faulů. Za katr zamířili celkem sedmkrát a Pardubice dva jejich prohřešky potrestaly.

„Říkali jsme si, že nesmíme být vylučovaní, protože oslabení nemáme bůhvíjaké. Jenže trestů tam zase bylo moc a stálo nás to zápas. Pardubice měly daleko víc šancí než my. Byli jsme od začátku nějací zatažení. A ničím se to nezlomilo,“ štvalo Vyrůbalíka.

Dlouho Olomouc hrála trpělivě, i když hra nebyla kdovíjaká, aspoň skvěle bránila. Nechala soupeře najet do pytle, který se pak sevřel a Pardubice byly bez puku. Tohle jí šlo dobře, ve hře pět na pět Dynamo houževnatostí docela trápila. Jenže tím to haslo. „Našim problémem je efektivita v útočném pásmu. Na jeden gól jsme spotřebovali přes 30 střel na bránu. Dva obdržené góly jsou ještě dobré, to není moc. Ale vepředu se nám toho moc předvést nepovedlo, to byl náš problém,“ rychle našel hlavní potíže trenér Zdeněk Venera.

Sám v Pardubicích dříve působil a moc dobře ví, jak nebezpečný umí být Petr Sýkora, když dostane nalito na ránu z první. Při přesilovce pendluje na modré čáře, občas si sjede před branku. Právě taková situace Olomouc gólově načala. Nahrávka od Rolinka přes šířku branky, pak Sýkorovo BUM a jásot domácího tábora. „Měli jsme nastudované, jak Pardubice hrají,“ vykládal Vyrůbalík. „Tohle bylo i trochu dílo štěstěny, puk se odrazil k volnému hráči, já se nestačil vrátit... Petr Sýkora tohle umí trefit, dostal přihrávku přes celé pásmo a napálil to tam, kam potřeboval. To je věc, která by se stávat neměla, ale bohužel,“ popisoval celou situaci olomoucký kapitán.

Pardubice - Olomouc: Holec v závěru snížil stav utkání, 2:1
Video se připravuje ...

Jeho tým má podobný problém jako Pardubice, na góly se strašně nadře. Víc jak tři zaznamenal naposledy na začátku října, když vyhrál v Chomutově. „Nepočítám to, ani nevím, kdy těch gólů bylo víc. Musíme na tom pracovat, to je jasné. Dnes jsme si víc jak jeden nezasloužili, což je smutné, ale nešli jsme po tom. Teď je potřeba se nachystat na neděli, kdy přijedou Vary, které jsou na nás hodně nabuzené, je to tam samý mladík. Musí to být jiné,“ ví Vyrůbalík.

Olomouc se potřebuje rychle nakopnout, protože se tabulkou pozvolna sune dolů. Je desátá, za zády jí číhá Zlín se zápasem k dobru, který má jen o bod méně. „Tohle teď neřešíme, jestli se blíží poslední čtyřka. Sezona je dlouhá, jen nikoho nebaví prohrávat. Musíme vyhrávat, dávat víc gólů. Jenže malér teď byl, že jsme si ani nějaké velké šance nevytvořili, tak je nebylo dát moc z čeho,“ dodal olomoucký bek.

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud