8. listopadu 2016 • 12:19

Jandač navrhl extraligu v sobotu. Narušilo by to plán, říká Řezníček

Autor: vrb, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Více času na přípravu před boji na turnajích Euro Hockey Tour by rád měl k dispozici kouč národního týmu Josef Jandač. Sedmačtyřicetiletý trenér by si přál, aby se poslední kolo před  reprezentační pauzou hrálo v sobotu, nikoli v neděli. Ředitel soutěže Josef Řezníček však tuto variantu příliš reálně nevidí. "Narušilo by to herní plán soutěže," říká.



S působením českého týmu na turnaji Karlaja mohl být bývalý trenér pražské Sparty spokojen. Český celek si poradil jak s finským, tak švédským výběrem, nestačil až v posledním zápase na Rusko.

I přes slušné výsledky by Josef Jandač rád uplatnil některé změny. „Před prosincovým turnajem v Rusku chceme udělat sraz o den dřív. Nešli bychom na led, ale chceme hráče seznámit s taktikou. Snažíme se sice, aby naše pokyny byly adresné a přímé. Někdy jsme však byli delší, než jsme chtěli,“ oznámil tuto novinku velitel české střídačky.

„Hráči by měli v neděli více času na odpočinek a v pondělí můžou v klidu dorazit na sraz. Já to patrně neovlivním, ale dám to do diskuze jako podnět,“ pokračoval kouč.

Ředitel soutěže Josef Řezníček se k tomuto návrhu postavil váhavě. „Budu mluvit čistě za sebe, ale vzhledem k tomu, že se hraje v pátek a pak by další kolo bylo hned v sobotu, tak by reprezentační trenér získal jeden den. Nevím, jestli by to vyřešilo problematiku, ke které míří. Narušilo by to herní plán soutěže,“ pravil.

Josef Řezníček brání rozhodnutí o nominaci rozhodčích na zápas Hradce s PardubicemiFoto Michal Beránek (Sport)

Už v jednom případě extraliga ustoupila. Po dohodě s Jandačem se první kolo hraje až ve středu a ne už v úterý. „Ale jestli se otázka sobotních zápasů má seriózně řešit, měly by se vyjádřit především kluby,“ dodal Řezníček.

Důvod k možnému přesunu zápasů je podle Jandače i krátký časový rozestup mezi utkáními na turnajích Euro Hockey Tour. „Rádi bychom navázali na výkon z prvních dvou utkání proti Švédsku a Finsku i na turnaji Channel One Cup. Všiml jsem si však, že na nás bohužel dost často při těchto turnajích vychází los tak, že hrajeme sobotní večerní zápas a pak první nedělní. Nemáme 24 hodin na regeneraci jako ostatní týmy. Přijde mi, že týmy s kratší pauzou mají v neděli bruslařské problémy,“ vysvětlil své důvody reprezentační kouč.

Další turnaj Euro Hockey Tour se hraje mezi 15. až 17. prosincem v Rusku.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud