23. listopadu 2016 • 09:39

Rošáda mezi rivaly. Pardubice získaly z Hradce brankáře, pustily útočníka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový brankář Ondřej Kacetl odchází z extraligového Hradce Králové na měsíční hostování do Pardubic. Opačným směrem míří útočník Michal Bárta. Oba kluby výměnu oznámily na svých webech.



Kacetl měl být brankářskou jedničkou Mountfieldu, aktuálně však dostává více prostoru Patrik Rybár. Proto zástupci Hradce Králové souhlasili s pardubickou nabídkou na hostování.

"S Ondrou jsme se o tom bavili a po dohodě s ním jsme souhlasili," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček. Do Hradce se Kacetl vrátí 21. prosince, takže bude týmu k dispozici na Spenglerově poháru. "Domníváme se, že Ondra potřebuje pravidelně chytat a tuto šanci by měl v Pardubicích dostat," řekl Kmoníček.

V Pardubicích by měl šestadvacetiletý Kacetl vytvořit dvojici s Brandonem Maxwellem. "Chceme ještě více zesílit brankářský post. Ondřej je kvalitním extraligovým brankářem, má ambice a chce se poprat o své místo. Konkurence v našem brankovišti nám může pomoci. Čekají nás těžké zápasy, výkony brankářů budou pro naši úspěšnost v nich stěžejní," řekl generální manažer a hlavní trenér Pavel Rohlík.

Kacetl v této sezoně odchytal devět zápasů, v nichž se třikrát radoval z výhry, s průměrem 2,7 inkasované branky na utkání a úspěšností pod 90 procent procent. V předešlém ročníku byl odchovanec Znojma jasnou jedničkou Mountfieldu a pomohl klubu k třetímu místu v základní části.

"V rámci extraligy je taková výměna možná pikantní, ale takový je hokej," zmínil Kacetl rivalitu obou východočeských klubů. "Možnost chytat za Pardubice vítám, chci Dynamu pomoci dostat se v tabulce z příček, kam rozhodně nepatří," dodal. Pardubice jsou momentálně předposlední.

Devětadvacetiletý Bárta přišel do Pardubic před sezonou z Mladé Boleslavi, zatím se mu ale příliš nedaří. Ve 23 zápasech vstřelil dvě branky a přidal dvě asistence. Zlepšit se bude snažit v rodném městě.

"Pro něj může být návrat na domácí led tím správným impulzem, aby se dostal do herní pohody pro zbývající část sezony," řekl Rohlík. Podobně to vidí i v Hradci. "Michal byl jedním z mála hráčů, kteří byli v rámci extraligy nabídnuti na trejd a o kterého trenéři na měsíční hostování projevili zájem. Doufám, že působení u nás bude pro obě strany prospěšné a Michal nám pomůže v následujícím měsíci zvýšit produktivitu," uvedl Kmoníček.

Hradec Králové - Olomouc: Jiří Jaroměřský snížil na 3:2
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Olomouc: Rudolf Červený vstřelil gól na 3:1
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Olomouc: Tomáš Fořt snížil na 2:1
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Olomouc: Rastislav Dej vstřelil vstřelil druhý gól Hradce
Video se připravuje ...

Hradec Králové - Olomouc: Jaroslav Bednář vstřelil první gól zápasu, 1:0
Video se připravuje ...

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud