29. listopadu 2016 • 11:10

První derby s Třincem? Pobil jsem se s Daněm, vzpomíná Jan Výtisk

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znají se odmalička, vyrůstali vedle sebe, začínali ve stejném klubu. Tentokrát povedou Zbyněk Irgl a Jan Výtisk coby kapitáni své týmy do jubilejního stého derby mezi třineckými Oceláři a Vítkovicemi. Před pátečním duelem se potkali na „neutrální“ půdě ve vratimovském Relax centru. A shodli se, že páteční derby bude všechno, jenom ne relax.



Historicky první ocelářské derby z roku 1995 mezi Vítkovicemi a Třincem (2:4) si Irgl ani Výtisk nepamatují. „Možná jsem tam byl s taťkou jako divák, protože jsem s ním jako malý chodil na všechny hokeje,“ zauvažoval Zbyněk Irgl, který stejně jako Výtisk rozjížděl kariéru ve Vítkovicích. Do elitní soutěže sám nakouknul v sezoně 1998/99, Výtisk o rok později.

První derby na vlastní kůži si díky speciálnímu zážitku vybavuje především Výtisk. „Nevím sice přesně, jestli nám tehdy bylo osmnáct nebo devatenáct, nebo to bylo ještě dřív, ale v každém případě si pamatuju, že jsem se hned při prvním derby pobil s Daněm,“ líčí vítkovický kapitán. „To byla moje první bitka v extralize, na to si vzpomínám. Ale jaký byl výsledek zápasu, to už nevím.“

První derby s Třincem? Pobil jsem se s Daněm, vzpomíná Výtisk
Video se připravuje ...

A jaký byl výsledek bitky? Výtisk se jen pousměje. „No, určitě jsem vyhrál...“ A Irgl jej okamžitě doplní: „Věřím, že Vyply bitku vyhrál. Pro mě naopak bylo nejvíc specifické derby, když jsem se vrátil z Ruska. Nastoupil jsem poprvé za Třinec a přivítání vítkovických fanoušků bylo všelijaké. To pro mě byla velká motivace.“

Ani v pátečním duelu nebude o motivaci nouze. Šetřit se navzájem rozhodně nebudou, předpovídají ostrou bitvu. Tipovat výsledek si ale Výtisk, ani Irgl, dopředu netroufají. „Většinou když tipuju, tak blbě,“ reagoval Irgl. „Tak si tipni!“ dodal se smíchem Výtisk.

Dvojrozhovor kapitánů Zbyňka Irgla a Jana Výtiska si přečtěte ve středečním vydání deníku Sport

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud