29. listopadu 2016 • 16:39

Zámořská posila! Hradec na měsíc vyzkouší Kanaďana s 67 zápasy v NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty extraligového Hradce Králové posílí kanadský útočník Alexandre Picard. Jedenatřicetiletý hráč, který odehrál 67 zápasů v zámořské NHL a naposledy hrál za Davos ve švýcarské lize, podepsal s Mountfieldem smlouvu na měsíční zkušební dobu. Klub o tom informoval na svém webu.



"Po odchodu Ryana Potulného a Tomáše Bulíka jsme mapovali hráčský trh. Původně jsme chtěli získat kvalitního útočníka z Čech, popřípadě z Evropy, ale nikdo takový na trhu nebyl. Poohlédli jsme se v zámoří a trenéry zaujal Alex," uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Považuje za výhodu, že Picard působí v Evropě od roku 2012. "A nebýt jeho zranění v minulé sezoně, tak by asi ve Švýcarsku zůstal, jelikož tam s ním panovala spokojenost," doplnil Kmoníček na adresu útočníka, jenž odehrál tři sezony za Servette Ženeva a rok za Davos. Do Davosu se nyní vrátí s Východočechy, hrát by totiž měl i na prosincovém Spenglerově poháru.

Hradec Králové - Zlín: Köhler doklepl kotouč do brány, 4:0
Video se připravuje ...

Rodáka z Québecu draftoval v roce 2004 Columbus a za Blue Jackets si také připsal všech 67 startů v NHL. Většinu ze sedmi seniorských sezon v zámoří ale odehrál v nižší AHL.

Trenér Václav Sýkora věří, že Picard zvýší konkurenci v týmu a přinese do mužstva i důraz. "Výběr hráčů na trhu je dost úzký, ale Alex nás zaujal svou charakteristikou. Hraje typický kanadský styl hokeje. Je to přímočarý a silový hráč, který produkuje fyzickou hru. To nám v týmu trošku chybí," uvedl Sýkora.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud