1. prosince 2016 • 12:18

Nasadí Oceláři do jubilejního derby po Krajíčkovi další tajný trumf?

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekanou posilu měli třinečtí Oceláři na tréninku před 100. derby s Vítkovicemi. Kromě obránce Lukáše Krajíčka (33), kterého Oceláři získali v tomto týdnu z Dynama Minsk, se na ledě proháněl i pětačtyřicetiletý útočník Jan Peterek. Jubilejní duel regionálních rivalů se bude hrát v rámci 26. kola Tipsport extraligy v Třinci v pátek od 17 hodin. Jakou roli v něm sehraje Peterek?



„Je to tedy o dost rychlejší než naše zápasy veteránů, ale jestli trenérům ještě zamotám hlavu, tak by mě do přesilovek nasadit mohli,“ culil se Peterek po tréninku. „Sice už jsem na pátek přislíbil svoji účast s Old Boys Třinec na exhibici v Bohumíně, ale jestli se trenéři áčka ozvou...?“

Peterek by byl stylovým účastníkem jubilejního duelu. Hrával za Vítkovice i za Třinec, žádný z hokejistů nezažil ocelářských derby víc. Z dosavadních 99 vzájemných zápasů naskočil Peterek do 60 (!) z nich. „Tolik?“ žasl Peterek, který byl dokonce i přímým účastníkem vůbec prvního derby v roce 1995.

Peterek na tréninku Ocelářů
Video se připravuje ...

Tehdy hrál Peterek ještě za Vítkovice. V ostravském dresu ovšem nakonec stihnul jen 7 zápasů proti Ocelářům (0+5), protože v roce 1997 přestoupil právě do Třince. A v jeho barvách odehrál dalších 53 derby duelů. Nasbíral v nich 30 bodů (10+20). Nejvýraznější vzpomínky má pochopitelně na finále Třince s Vítkovicemi z roku 2011.

„Vlastně jsem tehdy našim fanouškům slavně zařídil, že mohli historicky první titul slavit doma,“ připomněl Peterek čtvrtý finálový duel v Ostravě, kdy se od modré čáry netrefil do prázdné brány a Klimek z následného protiútoku vyrovnal. Nájezdy vyhráli Ostravané, snížili stav série na 1:3 a klíčové vítězství pak Oceláři získali až v pátém utkání série doma. Vyhráli 5:1, Peterek přihrál na vítězný gól a historický duel sám uzavřel poslední brankou.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud