2. prosince 2016 • 22:27

Klimek zlomil gólové prokletí! Na branku čekal téměř tři měsíce

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spadla z něj obrovská tíha. Gólový půst Lukáše Klimka trval 15 zápasů, v sezoně zaznamenal pouhé dva body. V pátek večer ale sparťanský útočník svůj tým nasměroval k výhře 2:1 nad Plzní. Jednu branku dal, navrch přidal i asistenci u trefy Petra Vrány. „Doufám, že to tam bude padat častěji,“ dodal s úsměvem autor prvního gólu zápasu.



Téměř tři měsíce se rodák z Ostravy takhle neradoval. Prosadil se hned ve svém prvním zápase v sezoně, když 13. září rozhodující trefou zařídil vítězství 3:2 na ledě Liberce. Od té doby ticho, jen jedna asistence. Probudil se až proti Plzni.

Sparta vyhrála už pošesté v řadě. Klimek po zápase zářil štěstím. „Samozřejmě jsem rád, že to tam spadlo. Snažíme se tady udělat tvrz, jako jsme měli loni. Ze začátku se nám moc nedařilo, ale teď jsme rozjeli šňůru, kterou nechceme porušit,“ poukázal 30letý útočník na výbornou formu Pražanů na domácím ledě.

Sparta - Plzeň: Parádní trefa Lukáše Klimka, 1:0
Video se připravuje ...

Bývalý hráč Vítkovic se o svém hrůzném startu do sezony rozpovídal. „Ze začátku na to člověk moc nemyslí, ale pak jak ty zápasy naskakují, tak to každý v hlavě má, myslí na to, trochu se tím sžírá, ale snaží se bojovat a co nejrychleji to zlomit.“

Jako autor branky byl nejdříve uveden obránce Juraj Mikuš, který puk nahazoval od modré čáry. Zdálo se, že puk tečoval jeden z plzeňských hráčů. Posléze byl gól správně připsán Klimkovi. „Miky vystřelil a naštěstí se mi to povedlo dobře tečovat dolů. Šlo to do tyčky a do brankářovy brusle. Šťastný gól,“ vysvětlil situaci při první změně skóre.

Sparta si výhrou pojistila místo v elitní šestce, aktuálně je na 5. místě. Na čtvrtou Kometu Brno ztrácí tým Jiřího Kalouse šest bodů.

Sparťanští hokejisté poslouchají rady trenéra
   Sparťanští hokejisté poslouchají rady trenéra

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud