4. prosince 2016 • 20:37

Pešán se zlobil na soupeře, že filmoval. Simuloval ale i jeho Vantuch

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lídr padnul. Liberec prohrál na ledě jedenácté Plzně 2:5. Kouč Filip Pešán domácí ocenil za obětavost, opřel se však do Jakuba Lva. „Když hráče odnesou z ledu, tak by neměl být schopen zasáhnout do hry, a ne že se hned zapojí do přesilovky,“ zlobil se. Na druhou stranu i hráč z jeho řad Lukáš Vantuch se v jiné situaci zachoval velmi podobně.



Filmování je věc, která do sportu nepatří. Do tvrdého hokeje obzvlášť. Extraliga ho trestá desetiprocentní srážkou měsíčního platu. Zřejmě o tyto cifry přijdou plzeňský Jakub Lev i liberecký Lukáš Vantuch.

Ten v první třetině byl u zadního mantinelu v souboji s protihráčem, přijel další a narazil ho na hrazení. Vantuch se svalil a chytl se za obličej/hlavu. Když sudí hru nepřerušili, vstal a zapojil se do hry. Za okamžitý bekčeking ho kouč Filip Pešán jistě pochválí, šéf disciplinárky zřejmě ne.

„My takovéhle situace nemáme rádi, odsuzujeme za ně hráče v jiných týmech. Bohužel se stalo, ale musí to posoudit sám Lukáš,“ přiznal útočník Bílých Tygrů Jan Stránský. „Podle mě šlo o zákrok, kdy v situaci dva na dva přijel do souboje třetí a strčil Lukáše zezadu. On vstal a hrál dál. To je můj pohled přes tři čtvrtě hřiště,“ pravil Pešán.

Hrubě se mu však nelíbila reakce Jakuba Lva po zákroku Martina Ševce, za který dostal na konci utkání dvě minuty. „Simulování bychom měli z českého hokeje vymýtit. Neházím do toho celé mužstvo Plzně, to chraň Bůh, ale ve světě je takový trend, že když hráče odnesou z ledu, tak není ani schopen zasáhnout do hry a ne že se hned zapojí do přesilovky. To jsou věci, které škodí,“ kritizoval soupeře Pešán.

A pokračoval: „Když se takové věci budou objevovat na naší straně, budu s tím pracovat. Já sám rozhodčí po zákroku na Daniela Špačka upozornil, že nešlo o faul, chtěl jsem odvolat vlastní přesilovku, ale sudí to viděli jinak a verdikt nezměnili. Já chci a budu bojovat za náš klub, aby se v extralize neobjevovalo simulování a filmování,“ uzavřel nefér téma.

Plzeň - Liberec: Vyloučení Martina Ševce ve třetí třetině
Video se připravuje ...
¨

Plzeň - Liberec: Vantuch přehrával, po střetu zůstal ležet na ledě
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Lukáš Vantuch netrefil prázdnou bránu
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Emoce na ledě! Indrák se serval s Jánošíkem
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Adam Jánošík "namazal" na vítězný gól Kubalíkovi, 5:2
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Milan Bartovič snížil na 4:1
Video se připravuje ...

Plzeň - Liberec: Mário Bližňák se trefil proti "svým", 4:2
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud