5. prosince 2016 • 04:58

Zmatený rozhodčí. Signalizoval trest, brankář odjel, ale sudí se rozmyslel

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kuriozní moment zažili diváci v Karlových Varech při nedělním utkání 27. kola proti Chomutovu, kterému domácí podlehli 4:5 po samostatných nájezdech. V závěru druhé třetiny totiž sudí signalizoval faul domácích, na což okamžitě zareagoval brankář Chomutova a vydal se na střídačku. Než tam ale dojel, sudí si verdikt rozmyslel a Karlovy Vary mohly zakončit do prázdné branky. Pokud by se jim to podařilo, gól by musel platit.



Zmatky se odehrály ve 48. minutě, kdy Chomutovští útočili v pásmu a po jednom ze soubojů v rohu kluziště se na ledě ocitl hostující útočník. Jeden z rozhodčích zvedl svou pravici a Tomáš Král, jenž hájil branku Pirátů, okamžitě zamířil na střídačku za spoluhráči. Rozhodčí si ale verdikt rozmyslel a všechny hlavní aktéry tím pořádně zmátl.

Hra byla následně přerušena zrovna v momentě, kdy se Sebastian Gorčík pokoušel trefit od vlastní modré prázdnou branku soupeře. Pokud by ale sudí rychle nezareagoval a nechal hru plynout tak, jak by správně měl, mohl být průšvih daleko větší. Pokud by totiž domácí hráč odkrytou klec Chomutova trefil, gól by musel platit.

Karlovy Vary - Chomutov: Chyba rozhodčích! Zmátli brankáře Krále
Video se připravuje ...

Energie si málem dala vlastní gól

Sudí se okamžitě omluvil oběma týmům, ale pokud by gól skutečně padl a platil, bylo by zajímavé sledovat následnou reakci hostujícího týmu. Signalizovaná vyloučení ovšem nadělala paseku už v první třetině, tentokrát v režii Karlových Varů.

Ty při signalizovaném trestu kombinovaly v útočném pásmu, ale přihrávka zpoza branky se u střídaček odrazila od mantinelu a puk následně mířil do prázdné domácí branky. Energii zachránil od kuriozního vlastního gólu Tomáš Rachůnek, který na poslední chvíli rozjetý kotouč zastavil.

Utkání dvou rivalů tedy rozhodně nenudilo a vyvrcholilo dramatem, z něhož odešli šťastnější hosté. Piráti si z Karlových Varů odvezly dva body, přestože v čase 59:37 inkasovali na 3:4. O třináct vteřin později ale dokázali vyrovnat a v samostatných nájezdech vystřelil bonusový bod útočník David Kämpf.¨

Karlovy Vary - Chomutov: Kuriózní situace! Domácí si málem dali vlastní gól, zasáhl Rachůnek
Video se připravuje ...

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud