8. prosince 2016 • 13:29

Třinec pustí Polanského na hostování. Ve hře je extraliga i zahraničí

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Spor Jiřího Polanského s trenérem Vladimírem Kýhosem skončí odchodem útočníka na hostování. Zůstane hráčem Ocelářů, ale sezonu dohraje jinde. Ve hře je extraligové, i zahraniční angažmá.



"Jirka je hokejista extraligových kvalit a na základě toho, co v minulosti pro Oceláře odvedl, jsme se rozhodli dát mu šanci v jiném extraligovém klubu,“ říká nový sportovní manažer Jan Peterek, který bude hostování Polanského zařizovat.

Ve hře byl i případný Polanského dočasný odsun na farmu do Frýdku-Místku, ale z tohoto návrhu sešlo. Služebně nejstarší třinecký útočník nebyl spokojený s herním vytížením pod Vladimírem Kýhosem, poukázal i na údajné neshody v osobní rovině.

„Zůstat v kabině Ocelářů pod panem Kýhosem nemůžu,“ potvrdil v klubovém prohlášení Polanský. „Nemám agenta, a proto jsme se dohodli s Honzou Peterkem, že mi najde něco v extralize. Chtěl bych se omluvit klubu za vzniklou situaci a zároveň poděkovat vedení za korektní jednání, za dlouhodobou podporu a za to, že mi umožnili řešení, které nespálí za naší spoluprací mosty.“

Trenér Vladimír Kýhos nenominoval Polanského k posledním dvěma extraligovým zápasům. A když se Polanský otevřeně ohradil, že to není kvůli hokejovým, ale osobním důvodům, ztratil v něj důvěru definitivně. Na dnešní zápas do Plzně už Polanský necestoval. „Jirka se rozhodl vyřešit svou situaci, jak se rozhodl, a pro mě je to nyní už uzavřená záležitost, kterou dál vyřizuje pan Peterek,“ komentoval trenér Kýhos.

Kromě extraligy je ve hře i případné Polanského hostování v zahraničí. „Kontrakt Jiřího Polanského s Oceláři rozhodně zůstává i nadále v platnosti, což znamená, že se naše cesty mohou zase někdy v budoucnu spojit,“ dodal Peterek.

Třinec - Hradec Králové: Místo puku v bráně skončil Jiří Polanský
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - Třinec: Jiří Polanský se trefil do prázdné a stvrdil výhru hostů, 0:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud