16. ledna 2017 • 12:58

Pardubice potvrdily nového trenéra! Odvolaného Rohlíka nahradí Holaň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisty Pardubic už nevede trenér Pavel Rohlík, který skončil i ve funkcích generálního manažera a předsedy představenstva klubu. Poslední tým extraligy převezme kouč Miloš Holaň s asistenty Otakarem Janeckým a Pavlem Markem, který se stane zároveň sportovním manažerem Dynama. U týmu skončil také dosavadní asistent Michal Mikeska. Novinářům to dnes řekli zástupci klubu a města.



Cílem nového realizačního týmu a managamentu klubu je posílení kádru a záchrana v extralize. "Věřím, že jsme schopní tu soutěž uhrát a zachránit," řekl novinářům nový předseda představenstva Dušan Salfický, který se dnes stal i generálním manažerem.

Čtyřiačtyřicetiletý Rohlík do sezony vstoupil jako generálním manažer. Od 20. září se postavil na střídačku, kde nahradil Petera Draisaitla, jenž byl po pěti porážkách v úvodních pěti kolech odvolán. Od listopadu byl Rohlík i předsedou představenstva, přestože jej chtěli zástupci města už v té tobě odvolat. Město nově vlastní 73 procent akcií a nyní sáhlo ke změnám.

Pětačtyřicetiletý Holaň trénoval v této sezoně Duklu Trenčín, kde na konci října z osobních důvodů skončil. V extralize bývalý obránce Vítkovic, Trenčína, Philadelphie, Anaheimu či Třince vedl jako hlavní kouč Vítkovice, Spartu a Mladou Boleslav. Koučoval také Zvolen, Berkut Kyjev, Feldkirch a Neman Grodno.

"Je to krizový scénář, ale zároveň jsem zvažoval nějakou dlouhodobou koncepci. Je to mladý perspektivní trenér, ale s mnoholetou zkušeností trénování dospělých. Další věc je i jazyková vybavenost Miloše Holaně, máme v týmu teď čtyři anglicky mluvící hráče a do budoucna by se mohl objevit další," uvedl Salfický.

"Má takový ten drajv. Měl jsem s ním několik pohovorů a působil na mě, že má chuť, je nabitý energií a to podle mě mužstvo teď potřebuje. Trenéra, který ho oživí a do hráčů nalije sebevědomí a euforii do žil. Věřím, že klid a rozvážnost Pavla Marka a Oty Janeckého to budou doplňovat a mužstvo z té krize vyvedou," doplnil Salfický.

Šestapadesátiletý Janecký, rovněž někdejší reprezentant, zakončil v Pardubicích po sezoně 2003/04 hráčskou kariéru. Bývalý útočník působil také v Jokeritu Helsinky a Blues Espoo. Osmapadesátiletý Marek byl před měsícem odvolán z pozice generálního a sportovního manažera Třince, který dříve vedl i jako trenér. Za Pardubice bývalý zadák hrál extraligu.

"Má mnohaleté zkušenosti ve sportovním managementu, v Třinci zastával tuto pozici mnoho let. Spoléhám na jeho znalosti a zkušenosti," uvedl Salfický. "Teď se trenéři musejí seznámit s týmem. Asi víme, na kterých postech nás tlačí bota. Musíme najít vhodné typy hráčů a doplnit tým. Jsme připraveni udělat nějaké změny," uvedl Salfický.

Věří, že Mikeska zůstane v Pardubicích u mládeže. "Zvažovali jsme i variantu, že by mužstvo dotrénovali pan Martinec s Michalem Mikeskou. Když se objevila ta dvě trenérská jména, tak jsme to přehodnotili a rozhodli jsme se pro dlouhodobé koncepční řešení. S Michalem do budoucna počítáme," dodal Salfický. Vladimír Martinec trenérský štáb po Draisaitlově odvolání zastřešoval jako šéftrenér.

Rozhodnutím akcionářů se dnes stal místopředsedou představenstva Tomáš Pelcman a členem Jaroslav Šuda, který drží menšinový podíl akcií. Dozorčí rada má devět členů, budou v ní mimo jiné primátor Martin Charvát (ANO), náměstek primátora Jiří Rozinek (ČSSD), zastupitel a bývalý hokejista Vladimír Martinec (Sdružení pro Pardubice) nebo hokejista Petr Čáslava .

Pardubice předminulý týden schválily odkoupení většinového podílu v extraligovém klubu. Majoritní vlastník, podnikatel Roman Šmidberský, mu prodá za 9,36 milionu korun 38,8 procenta akcií. Město bude mít 73,6 procenta. Po 6,5 procentech akcií získají bývalý brankář Salfický a stále aktivní hráč Čáslava. Město převezme Šmidberského půjčku deset milionů korun a pět milionů korun klubu ještě půjčí.

"Naším cílem je během dvou měsíců dokončit stabilizaci této sezony, druhým krokem je připravit se na novou sezonu, třetím krokem je začít hledat nového silného partnera," řekl primátor Charvát.

Litvínov - Pardubice: Redenbach zakončil mezi Janusovy betony, 2:1
Video se připravuje ...

Litvínov - Pardubice: Hosté využili přesilovou hru, trefil se Schaus, 3:2
Video se připravuje ...

Litvínov - Pardubice: Zadina překonal Januse a snížil stav utkání, 4:3
Video se připravuje ...

Litvínov - Pardubice: Vyrovnáno! Rolinek došťouchl kotouč do brány, 4:4
Video se připravuje ...


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud