28. ledna 2017 • 04:50

Sudí pod palbou. Nehoníme se tu, abys nám to po**al, nadával Hlinka

Autor: Daniel Ryl, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátečním šlágru 42. kola hokejové Tipsport extraligy mezi Spartou a Libercem (4:3sn) neměli rozhodčí snadnou práci. Vyhrocená repríza finále play off nabídla strhující podívanou se šesti brankami, ale na ledě se to také několikrát semlelo a padala ostrá slova. Atmosférou zápasu se nechali strhnout také hráči, kterým tekly nervy. Brankář Sparty Tomáš Pöpperle v návalu emocí do sudího strčil, Jaroslav Hlinka mu od plic vynadal a Martin Ševc mu pro změnu radil, na koho si má dávat pozor.



Zápas sezony? Určitě! Páteční duel Sparty a Liberce v rámci 42. kola Tipsport extraligy nabídl vše, co chce fanoušek vidět a byl výbornou reklamou celé soutěže. Liberec dokázal otočit z 0:2 na 3:2, ale nakonec si po porážce 3:4 po samostatných nájezdech odvezl pouze bod. Kromě střel létaly v zápase také rukavice s pěstmi a hodně ostrá slova. Kdo to schytal nejvíce? Pochopitelně rozhodčí.

Vše odstartoval po konci první třetiny Martin Ševc v debatě s hlavním sudím Janem Hribikem. Mikrofony zachytily až její závěr, kdy se jeden z arbitrů omlouval. „Neviděl jsem faul, sorry,“ řekl libereckému obránci, který pohotově zareagoval přátelskou radou: „No to je Kanaďan, ti padaj.“

Emoce však vyvrcholily až postupem času a závěr zápasu byl velmi vyhrocený. Do éteru unikla také rozprava domácího kapitána  Jaroslava Hlinky  se Štěpánem Součkem poté, co  Radim Šimek  mimo záběry kamer sekl Dominika Uhera a zkušený sparťan si přijel pro vysvětlení, proč se nepískal faul.

Sparta - Liberec: My se tady 60 minut nehoníme proto, abys nám to tady posr..! Hlinka se pustil do rozhodčího
Video se připravuje ...

„Při střele šla hokejka na hokejku, tady nemůže být řeč o zásahu do ruky,“ vysvětloval Souček, zatímco Hlinka zastával názor, že se jednalo o faul. „Neviděl jsem zásah, proto jsem nepískal,“ znělo vysvětlení z úst sudího, které ovšem sparťanskému útočníkovi nestačilo. „Neviděl, to je ta chyba,“ řekl naštvaně a debatu ukončil pořádně od plic: „My se tady 60 minut nehoníme pro to, abys nám to tady pos**l!“

Pokud by toto Souček slyšel od někoho z mladších hráčů, zřejmě by ho nekompromisně poslal s osobním trestem na trestnou lavici, ale ve výměně názorů se zkušeným borcem zachoval nadhled a prokázal mu respekt. O něco větší štěstí měl brankář Tomáš Pöpperle, který se naštval v prodloužení.

Liberečtí po celé utkání sparťanského brankáře zodpovědně dohrávali a jinak tomu nebylo ani při jejich přesilové hře v nastaveném čase, kdy už po několikáté po střele od modré čáry jeden z hostů sekl Pöpperleho přes lapačku.

Sparta - Liberec: Pöpperlemu "podklouzly" brusle a strčil do rozhodčího
Video se připravuje ...

Jan Hribik ovšem nevylučoval a musel si vyslechnout stížnosti sparťanů i vytočeného brankáře Sparty. Ten byl naštvaný z toho důvodu, že byl za velmi podobnou situaci o dříve vyloučen Jaroslav Hlinka a z frustrace rozhodčího ramenem postrčil.

Když se hlavně sudí otočil, domácí brankář klopýtl a málem upadl. „Byly tam emoce. Potřebujeme sbírat body, takže pro nás je už teď všechno jako play off,“ vysvětloval po utkání Michal Řepík . Útočník, který stál ještě v jarním finále na druhé straně barikády, otevřel skóre a nakonec pomohl k zisku dvou bodů.

„Na začátku zápasu to bylo zvláštní, znám většinu kluků, vyhráli jsme spolu titul. Měl jsem proti nim větší motivaci,“ přiznal Řepík. Sudí ale během zápasu poslouchali řadu poznámek, pro které měli pochopení. V O2 areně se totiž hrál parádní a emotivní souboj, připomínající jarní bitvy ve finále play off. Tentokrát se ovšem radovala Sparta díky vítěznému nájezdu Petra Vrány. 

Sparta ovládla strhující bitvu s Libercem
Sparta ovládla strhující bitvu s Libercem

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 1. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
4:3
ONLINE
27. ledna
18:30
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 05:50. Řepík, 24:51. Deveaux, 58:00. Kumstát, . P. Vrána

Hosté: 29:37. Svačina, 39:56. J. Vlach, 49:02. P. Jelínek

Sestavy

Domácí: Pöpperle (F. Novotný) – Mikuš, Eminger, Kalina, Švrček, Nedomlel, Gernát, Piskáček – Řepík, P. Vrána (A), J. Hlinka (C) – Deveaux, Klimek, Forman – Ihnačák, Pech, Kumstát (A) – Kudrna, Cingel, Uher.

Hosté: Will (Lašák) – Ševc (A), R. Šimek, Vitásek, Jánošík, Derner, Pyrochta, Plutnar – Svačina, P. Jelínek, Ordoš – Valský, Bulíř, Radivojevič (C) – J. Stránský, Bližňák, Bartovič – Lakatoš, Vantuch, J. Vlach.

Rozhodčí

Hribik, Souček – Komárek, Ondráček

Stadion

O2 arena

Návštěva

8 566 diváků


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud