Adam Sušovský
28. ledna 2017 • 09:03

Z trestné lavice puk hrát nesmíš! Hanzl učil Litvínov hokejová pravidla

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE
Diváci pískali, popravdě ani hráči soupeře moc nechápali, co se to děje. Rozhodčí v Litvínově překvapili i třinecké Oceláře vyloučením domácího hráče. Robin Hanzl hrál puk z trestné lavice. A protože se ho dotkl dřív než skočil bruslemi na led, dostal dvě minuty za nedovolené bránění. "Příště si už na to dám pozor, tohle pravidlo jsem neznal," řekl Hanzl. Třinec v nabídnuté přesilovce otevřel skóre zápasu a nastartoval svou kanonádu. Na kuriózní vyloučení se podívejte v přiloženém videu.


Z trestné lavice hrát hokej nesmíš. Robin Hanzl to už moc dobře ví. V zápase s Třincem se nechal lacině vyloučit jen proto, že neznal hokejová pravidla. Nebyl sám, kurióznímu vyloučení se divili i jeho spoluhráči a soupeř.

"Vůbec jsem se s rozhodčím nebavil. Prostě jsem se zase otočil a jel na trestnou," usmál se Hanzl. "Ale viděl jsem to poprvé, takové pravidlo jsem vůbec neznal. Asi když nejsem nohama na ledě, nemám tam s hokejkou co dělat. Příště si už na to dám pozor."

"V tu chvíli mě to vůbec nenapadlo. Viděl jsem, že tam jede hráč, tak jsem to jenom odpálil a chtěl pak na led vlézt. Bohužel jsem o tom nevěděl," dodal Hanzl o momentu, který přinutl litvínovský zimák k pískotu.

Litvínov - Třinec: Zpátky na trestnou! Robin Hanzl zahrál puk když opouštěl trestnou lavici
Video se připravuje ...

Jenže rozhodčí se zachovali naprosto správně. Situaci vysvětluje pravidlo 150 - Nedovolené bránění. V něm se doslova píše: K nedovolenému bránění může během hry dojít, když hráč z hráčské nebo trestné lavice holí nebo tělem dosáhne na led a zabrání v pohybu puku nebo soupeře během hry."

Směrem k hlavním rozhodčím Oldřichu Hejdukovi a Danielu Pražákovi tedy klobouk dolů.

Nepříliš známé pravidlo totiž překvapilo i litvínovského trenéra. "Ale vlastně má logiku," uznal asistent Darek Stránský. Jeho protějšek René Mucha o tom prý věděl. Ale trefně poznamenal, že jeho svěřenec Cory Kane zase netušil, že nemůže vlastnímu spouluhráči podat hokejku svou holí. Za to byl vyloučen zase třinecký hráč.

Oceláři bitvu o důležité body vyhráli 4:1. Skóre zápasu ale otevřel právě Kane v přesilovce, kterou jim zadarmo nabídl z trestné lavice Hanzl. O to více hloupé vyloučení bolí.

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 1. • 17:30
HC VERVA Litvínov
HC VERVA Litvínov
1:4
ONLINE
27. ledna
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 51:30. Válek

Hosté: 07:28. Kane, 11:22. Petružálek, 14:21. Adamský, 17:59. M. Doudera

Sestavy

Domácí: Janus (21. Petrásek) – Kubát, Gula, T. Pavelka, K. Pilař, Z. Sklenička, F. Pavlík, Kokeš – M. Hanzl, V. Hübl (A), Lukeš – Jurčík, R. Hanzl (A), J. Černý – M. Hořava, Válek, Trávníček (C) – Martynek, K. Reichel, Gerhát.

Hosté: Hrubec (Hamerlík) – Nosek, L. Galvas, Krajíček, Hrabal, Jank, M. Doudera, Adámek – Dravecký, Cienciala, Rákos – Irgl (C), Kane, Adamský (A) – Hrňa, Marosz, Petružálek (A) – Klimenta, Špirko, Jašek.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Gerát, Hynek

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov


Z V VP PP P Skóre B

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud