2. února 2017 • 18:23

Sparta poosmé vzdává hold! Před duelem s Olomoucí poděkuje hrdinům

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v roce 2009 se nechalo vedení hokejové Sparty inspirovat a po vzoru zámořské NHL jako první sportovní klub v České republice odstartovalo akci „Sparta vzdává hold“. Projekt, v němž sparťané děkují složkám IZS, slaví už osmý ročník, který vyvrcholí pátečním domácím zápasem s Olomoucí. Duelu 44. kola hokejové Tipsport extraligy bude předcházet slavnostní ceremoniál a sparťané opět nastoupí ve speciálních dresech, které po utkání vydraží v aukci.



Uteklo už osm let od prvního ročníku akce „Sparta vzdává hold“, ve které Pražané děkují složkám IZS. Zápasy se Zlínem a Mladou Boleslaví vzbudily velký ohlas a sparťanský projekt, inspirovaný akcemi zámořské NHL, se stal tradiční událostí. V pátečním utkání s Olomoucí na ledě O2 areny vyvrcholí už osmý ročník, který nese podtitul „Legendy legendám“.

Členové Klubu legend HC Sparta Praha v něm budou představovat legendy z řad těch, kteří dennodenně zachraňují životy a pomáhají lidem. „V aktuální sezoně jsme se rozhodli do propagace projektu zapojit sparťanské legendy, které budou pomáhat prezentovat osudy legend z řad záchranářů, hasičů, policistů a vojáků,“ přiblížil tiskový mluvčí klubu Tomáš Zetek.

Složky IZS a vojáky budou tentokrát zastupovat MUDr. František Ždichynec, brigádní generál Emil Bořek, Ing. Zdeněk Nytra a generálporučík JUDr. Jiří Kolář. Ke zmíněným hrdinům běžného dne se přidají Pavel Richter, Lubomír Pěnička, Miroslav Kuneš a Jan „Gusta“ Havel, kteří se s hrdiny setkali v historických prostorách a muzeích složek Integrovaného záchranného systému.

Utkání s Olomoucí budou opět sledovat zaplněné tribuny, protože Sparta na utkání s Třincem a Hanáky rozdala zástupcům IZS i vojákům několik tisíc vstupenek. „Stejně jako v minulé sezoně, kdy se akce Sparta vzdává hold konala poprvé v O2 areně, bylo na oba zápasy uvolněno dohromady zhruba šestnáct tisíc vstupenek,“ uvedl Zetek.

Netradičnímu zápasu bude předcházet slavnostní ceremoniál, během kterého představí své příběhy zmíněné legendy a státní hymnu obstará Hudba hradní stráže a Policie ČR. Fanoušci si mohou ještě před zápasem prohlédnout před O2 arenou výstavu historických vozidel jednotlivých složek IZS.

Sparta pravidelně věnuje Holdu dva domácí zápasy a jinak tomu není ani letos. Podobně jako v předchozích letech se navíc oblékne do speciálních dresů, které mohli fanoušci vidět už proti Třinci. „Po velmi úspěšném ztvárnění hasičských uniforem z minulé sezony jsme se rozhodli vytvořit dresy, které odkazují na činnost záchranářů,“ řekl o letošním nápadu Zetek.

 

Generálporučík a JUDr. Jiří Kolář s Janem Gustou Havlem
Generálporučík a JUDr. Jiří Kolář s Janem Gustou Havlem

Červené dresy následně půjdou do aukce, jejíž výtěžek bude přidán k výtěžku z aukce výročních dresů z prosince 2016 a poputuje na konto Nadace policistů a hasičů a Vojenského fondu solidarity. Možná to ale nebude tak lehké, protože samotní hokejisté po prvním utkání, kdy rozdrtili Třinec 12:3, přiznávali, že se jim dresy nechce dávat z rukou.

„Zeptáme se Břízky (majitele Petra Břízy), jestli nám je nechá do konce sezony,“ smál se útočník Michal Řepík , jenž se na kanonádě podepsal gólem a dvěma přihrávkami. Za pravdu mu dal také jeho spoluhráč Brian Ihnačák: „Jsou to moc hezké dresy, líbí se mi.“ Pro italského útočníka se jedná o první zkušenosti s Holdem, zatímco nejbližší soupeř z Olomouce už s ním má zkušenosti.

Hanáci se v rámci Holdu představili na Spartě už minulý rok a po vyrovnané bitvě si odvezli bod za porážku 1:2 po samostatných nájezdech. Minimálně na podobný zisk budou chtít pomýšlet i tentokrát a určitě budou doufat, že je nepotká podobný osud jako třinecké Oceláře.,

PŘEHLÍDKA VŠECH DRESŮ AKCE "SPARTA VZDÁVÁ HOLD"


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud