Pavel Bárta
19. února 2017 • 20:44

Nejančili jsme, někdy to chce klid, radoval se jubilant Kadlec po výhře

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před zápasem dostal speciální dres k jubilejnímu 1200. startu v Tipsport extralize, po něm mohl s plzeňskými hráči oslavit po třech porážkách první vítězství. „Jsem rád, že jsme vyhráli, aspoň to nebyla smutná oslava, diváci se bavili, padlo hodně gólů,“ usmíval se obránce Petr Kadlec po výhře 6:2 nad Vítkovicemi.



Mladý útočník Miroslav Indrák přispěl ke třem bodům hattrickem, David Stach byl u prvních tří gólů mužstva. Plzni tentokrát vycházely přesilovky, dala z nich polovinu gólů. Vyhrála zaslouženě, Vítkovice dokázaly vzdorovat jen jednu třetinu. Hostující trenér Jakub Petr pak nazval výkon ostravského celku nejhorším v sezoně. „Přijet, zúčastnit se a zase odjet. Cestovní kancelář na západ Čech,“ konstatoval.

Plzeňským vyšlo všechno, byli spokojeni. V dostihu o předkolo play off Škodovka odskočila jedenáctému Zlínu, přestože ten urval bod v Třinci, kde šlo utkání do prodloužení. Plzeň po reprezentační přestávce vyhrála poprvé a má čtyřbodový náskok. Důležité vítězství. Nejen kvůli bodům, ale taky posílení sebevědomí.

Plzeň - Vítkovice: Petr Kadlec nastoupil v 1200. utkání
Video se připravuje ...

„Je vidět, že jsme si za tím šli. Víme, o co hrajeme, že potřebujeme každý bod. Musíme to odmakat a štěstí se k nám přikloní,“ hodnotil Kadlec.

Důležitý souboj Indiáni zvládli ve velkém stylu, do konce základní části jim zbývá sehrát ještě čtyři zápasy. Jedou do Litvínova, pak hostí jisté účastníky play out Karlovy Vary a Pardubice. A nakonec zavítají na Spartu.

„Teď by bylo ideální doma nezaváhat. Ale napřed jedeme ven a tam chceme taky vyhrát. Vím, že už to zní blbě a otřepaně, ale my se chceme soustředit hlavně na sebe, ne na to, co se děje okolo a jak kdo hraje. Zápasy jdou rychle za sebou, tréninky byly dobré, nejančili jsme, nevyvíjeli na sebe zbytečný tlak. Někdy to chce zůstat víc klidu,“ dodal ostřílený Petr Kadlec.

Ale domácí se nenechali zahanbit
Ale domácí se nenechali zahanbit

MATCH OVERVIEW LEGACY
19. 2. • 16:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
6:2
ONLINE
19. února
16:30
HC Vítkovice Ridera
HC Vítkovice Ridera
Góly

Domácí: 10:34. Stach, 30:30. D. Sklenička, 35:26. Indrák, 43:50. Indrák, 44:28. Martin Procházka, 46:05. Indrák

Hosté: 14:07. P. Zdráhal, 45:05. O. Roman

Sestavy

Domácí: Machovský (Sochůrek) – Kvasnička, P. Kadlec (A), Moravčík, D. Sklenička, Pulpán (A), Čerešňák, Němeček – D. Kubalík, Kracík, T. Svoboda – Lev, Kratěna (C), Martin Procházka – Stach, Preisinger, Indrák – Hrnka, Koreis, Schleiss.

Hosté: Bartošák (47. Dolejš) – Klok, Sloboda (A), D. Krenželok, Hrbas, Výtisk (A), Urbanec, L. Kovář – D. Květoň, O. Roman, Tybor – Olesz (C), Stastny, Vandas – Szturc, Balán, Tomi – E. Němec, Kolouch, P. Zdráhal – Kurovský.

Rozhodčí

Hribik, Pavlovič – Jelínek, Pešek

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

4234 diváků

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud