Jaroslav Kalina
21. února 2017 • 22:13

Novotný využívá nepřítomnosti Pöpperleho: Chci pomoct hlavně klukům

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dostal možnost se předvést. Sparťanská dvojka Filip Novotný má nyní během stopky gólmana Tomáše Pöpperleho prostor mezi třemi tyčemi pro sebe. První zápas mu vyšel, když svými zákroky dovedl Pražany k výhře 3:1 nad Olomoucí. „Chci pomáhat a dál vyhrávat. Nic víc v tom nevidím. Další diskuze nechávám na trenérech,“ skromně pronesl rodák z Jihlavy.



V aktuální sezoně nedostal moc šancí. Filip Novotný zasáhl v ročníku 2016/17 zatím do dvanácti extraligových utkání. Větší porce patřila dvaatřicetiletému Pöpperlemu. Ke konci základní části se však karta obrátila. Za atak na brněnského kapitána Leoše Čermáka nemůže jednička Sparty zasáhnout do tří utkání a prostor tak momentálně náleží Novotnému.

„Jsem rád, že můžu chytat, ale nikdo nikdy nemá předplacené místo v utkání, natož v bráně. Chci však pomoct vyhrávat, protože mi body potřebujeme a rádi bychom se dostali ještě výš v tabulce,“ přeje si pětadvacetiletý brankář se zkušenostmi z KHL. Nepřítomnost Pöpperleho nevidí jako boj o možnost chytat v blížícím se play off.

Sparta - Olomouc: Filip Novotný předvedl skvělý zákrok proti Jaroměřskému
Video se připravuje ...

„Chci hlavně klukům pomoct. Důležité bude, když přijdou výhry. Až vyprší Pepisovi (Tomáši Pöpperlemu) stopka, tak bude připravený chytat ve vyřazovací části. Věřím, že budeme chtít oba dojít co nejdál.“ Zodpovědnosti v bráně se mu dostalo již v neděli, kdy dochytal zápas s Kometou a počínal si bravurně, když nedovolil brněnskému soupeři ani jednu branku a oslavil výhru 4:0.

Obstojně si vedl i při úterním utkání s Olomoucí. Rozhodně se nenudil. Hanáci se často dostávali do nebezpečných brejků a měli nejednu šanci v samostatných únicích. „Nebylo to jednoduché. Úniků měli hrozně moc. Naštěstí mi to tam nespadlo a vyhráli jsme,“ dodal Novotný, který odchytal i předchozí domácí utkání s Olomoucí. Spartě se však nepovedlo a prohrála 2:4.

Branislav Konrád si zachytal a zlikvidoval i šanci Jana Buchteleho
Branislav Konrád si zachytal a zlikvidoval i šanci Jana Buchteleho

Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud