27. února 2017 • 04:30

Blesková lapačka! Třinecký brankář Hrubec parádně vychytal Köhlera

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Senzační zákrok, který dokáže zlomit zápas. Přesně takový vytáhnul třinecký brankář Šimon Hrubec za nerozhodného stavu 1:1 při přečíslení útočníků hradeckého Mountfieldu v 50. kole Tipsport extraligy. Hrubec ve 12. minutě bleskově máchnul lapačkou proti střele Bedřicha Köhlera a nasměroval Oceláře k vítězství 4:1.



Parádním zákrokem překvapil Hrubec i zakončujícího Köhlera. „Když jsme dva na jednoho, tak mám vždycky v hlavě zakončit prvním dotykem, ať to gólman nestihne,“ popisoval přečíslení Köhler. S Džerinšem se hnali na jednoho obránce. Přihrávku dostal, střílel hned. „Kdybych to možná zpracoval a dal po zemi... Těžko teď rozebírat. Musím dát kredit gólmanovi, byl tam včas a byl tam rychle. Branka se z toho dát dala.“

Třinec - Hradec Králové: Hrubec parádně lapačkou zakročil proti Köhlerovi
Video se připravuje ...

Zmařené příležitosti litoval. Proti zvolenému zakončení ale mnoho výhrad mít nemohl. „Už když to Andris dostal na červené, tak jsem měl v hlavě, že jestli to prohodí, tak to musím cvaknout z prvního doteku. O to má gólman kratší čas zareagovat. Stihl to... Kdyby ta střela lízala tyčku, tak tam rukou nedosáhl.“

Hrubec už další gól nepustil. Včetně „kouzelné“ lapačky si nakonec připsal 18 úspěšných zákroků. A pro Köhlera to nebyl jediný smolný moment. O pár okamžiků později musel odstoupit kvůli zdravotním problémům. „Měli jsme buly v jejich pásmu, chtěl jsem vystartovat na puk a Doudera mi tam dal bodyček zadkem. Narazil jsem, měl jsem potíže. Po vyšetření v pondělí budeme chytřejší, snad to nebude nic vážnějšího,“ dodal Köhler.

Třinec - Hradec Králové: Růžička po spolupráci s Adamským přidal čtvrtý gól domácích, 4:1
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
26. 2. • 15:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
4:1
ONLINE
26. února
15:00
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 01:35. Dravecký, 23:29. Adamský, 50:13. Rákos, 54:36. Marek Růžička

Hosté: 00:26. Džerinš

Sestavy

Domácí: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Krajíček, Galvas (A), Nosek, L. Doudera – Rákos, Redenbach, Petružálek (A) – Adamský (C), Kane, Martin Růžička – Dravecký, Marosz, Hrňa – Klimenta, Marek Růžička, Netík. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Pavlas – Šimánek (A), Džerinš, Köhler – Dej, Kukumberg, Bednář (C) – Picard, Knotek, Jarůšek – Pavlík, Dragoun, Nedvídek. Trenér: Václav Sýkora.

Rozhodčí

René Hradil, Adam Kika – Vít Lederer, Jiří Gebauer

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst)

Návštěva

4 625 (89 % celkové kapacity) diváků

Martin Adamský se raduje ze čtvrtého gólu Třince, Jaroslav Bednář jen přihlíží
Martin Adamský se raduje ze čtvrtého gólu Třince, Jaroslav Bednář jen přihlíží

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud