9. března 2017 • 20:10

VIDEO: Chomutov porazil Boleslav, duel s Vítkovicemi ovládla Plzeň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve třetím zápase předkola play off extraligy vyhráli hokejisté Chomutova na ledě Mladé Boleslavi 5:1 a odvrátili hrozbu konce sezony. Na výhře Pirátů, kteří se třikrát prosadili v početních výhodách, se gólem a třemi asistencemi podílel Ivan Huml. Michal Vondrka vstřelil dvě branky a přidal finální přihrávku. Stav série na 1:2 snížili také hráči Plzně, kteří zdolali Vítkovice 5:3. Gólem a dvěma asistencemi k tomu přispěl útočník Tomáš Svoboda. Čtvrtý duel se hraje v pátek opět v Plzni.



Chomutov odvrátil vyřazení, Mladou Boleslav porazil 5:1

Trenér hostů Růžička po předešlých domácích nezdarech změnil složení všech útočných formací a vyplatilo se. V úvodu byli sice aktivnější domácí, Laco však udržel bezbrankový stav. Nepřekonal jej v 1. minutě Žejdl ani v první přesilové hře Lenc.

V 10. minutě se tak Severočeši mohli dostat do vedení. Kurkův faul potrestal Vondrka a Chomutov poprvé v sérii vedl. Vyrovnat mohl Hrdinka, ale Laca nepřekonal a hosté si vzápětí vypracovali klíčový náskok. Maxwella nejprve pokořil bezprostředně po buly Skokan a za dalších 47 sekund využil chybnou rozehrávku domácích Vondrka.

Mladoboleslavští nerezignovali, i poté byli aktivní, snížit se jim ale nepodařilo ani ze série slibných šancí na konci první třetiny. Ve druhé části mohly oba týmy změnit stav skóre v početních výhodách, uspěl až Orsava v rovnovážném počtu hráčů na ledě. Laca překonal po krásné individuální akci, kdy projel celé kluziště.

Další tlak Středočechů zastavila vyloučení Látala a Hyky. Hosté sice 53 sekund dlouhou přesilovku pět na tři nevyužili, v pokračující klasické výhodě však zamířil přesně Poletín a ve 40. minutě vrátil klid na chomutovské hokejky. Když ve 47. minutě využil Huml další přesilovku, bylo jasné, že se bude hrát i v pátek.

Domácí měli jedinečnou šanci upravit stav v minutu a 28 sekund dlouhé výhodě pět na tři, Klepiš však trefil jen tyč.

Mladá Boleslav - Chomutov: Ivan Huml sklepl puk ze vzduchu do brány Maxwella - 1:5
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 3. • 17:20
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
1:5
ONLINE
9. března
17:20
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 36:38. Orsava

Hosté: 09:40. Vondrka, 14:17. Skokan, 15:04. Vondrka, 39:23. Poletín, 46:01. Huml

Sestavy

Domácí: Maxwell (Halász) – Stříteský, Štich, Kurka, Hanzlík (C), Hrdinka, Kučný, Bernad – Hyka, Musil, Lenc – Orsava, Klepiš, Žejdl – Látal, Urban, Pacovský – Pabiška (A), Vampola (A), Pospíšil.

Hosté: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Dlapa, Valach, Mrázek, Skinner – Skokan, Huml (A), Tomica (A) – Vondrka (C), V. Růžička, Sklenář – Kaše, Kämpf, Koblasa – Raška, Šťovíček, Poletín.

Rozhodčí

Lacina, Pavlovič – Brejcha, Suchánek

Stadion

ŠKOENERGO Aréna

Návštěva

4 037 diváků


Vítkovice ještě nepostupují, v Plzni prohrály 3:5

Ostravané šli už po 67 sekundách do oslabení po Barankově faulu, ale ubránili se. V první velké šanci se objevil v páté minutě domácí Indrák, který zblízka Bartošáka nepřekonal. Indiáni se následně ubránili při Hrnkově trestu, pak dvěma pokusy zahrozil Indrák a v 11. minutě pomohla Bartošákovi po Lvově střele pravá tyčka.

Po Klokově faulu a Hrbasově vyhození puku do hlediště se naskytla Západočechům na 107 sekund přesilovka pěti proti třem, v níž otevřeli skóre. Po sérii šancí překonal Bartošáka tvrdou ranou Svoboda. Domácí nepouštěli Ostravany do šancí, naopak v 17. minutě znovu udeřili. Svobodův pokus trefil ideálně ze vzduchu Preisinger.

Hned po 10 sekundách druhého dějství se museli hosté bránit při Oleszově trestu, což zvládli ideálně a ještě snížili. Po brejku prostřelil Machovského z pravého kruhu bekhendem Balán. Ve 25. minutě ale vrátil Plzni dvoubrankové vedení po tlaku při signalizovaném vyloučení Kubalík. Nejlepší střelec základní části se trefil poprvé v sérii.

Vzápětí mohl pojistit náskok Stach, ale průnik nezakončil ideálně. Na druhé straně zahrozil Vandas. Hosté přidali na agresivitě a Kolouch se popral se Schleissem. Ostravané se ale neprosadili při Preisingerově trestu a v polovině utkání se radovala znovu Plzeň. Skleničkův pokus tečoval za Bartošákova záda Kracík.

Ve 35. minutě se prosadili hosté, když po rychlé kombinaci Olesze a Zdráhala překonal Machovského Roman. Západočeši ale žádné drama nepřipustili a 74 sekund před koncem druhé třetiny jim opět získal bezpečný náskok přesnou ranou z mezikruží exvítkovický zadák Čerešňák.

Do třetí třetiny nahradil ve vítkovické brance Bartošáka Dolejš, který si ve 43. minutě poradil se Skleničkovou ranou. Plzeň se při pobytu Kratěny a Čerešňáka na trestné lavici ubránila 24 sekund ve třech proti pěti a v pokračujícím oslabení mohl zvýšit Svoboda. Neuspěl v úniku, při kterém ho hákoval Baranka, a ani při trestném střílení Dolejše nepřekonal.

V 53. minutě ještě zkorigoval výsledek v přesilové hře střelou od modré čáry Kucsera. V závěru už se stav nezměnil ani při dlouhé power play Vítkovic.

Plzeň - Vítkovice: Lukáš Kucsera nedal přesnou střelou Machovskému šanci - 5:3
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 3. • 17:30
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
5:3
ONLINE
9. března
17:30
HC Vítkovice Ridera
HC Vítkovice Ridera
Góly

Domácí: 14:20. T. Svoboda, 16:43. Preisinger, 24:21. D. Kubalík, 30:18. Kracík, 38:56. Čerešňák

Hosté: 21:51. Balán, 34:35. O. Roman, 52:41. Kucsera

Sestavy

Domácí: Machovský (Hylák) – Němeček, P. Kadlec (A), D. Sklenička, Pulpán (A), Frühauf, Čerešňák, Kvasnička – Lev, Kratěna (C), Martin Procházka – D. Kubalík, Kracík, Indrák – Stach, Preisinger, T. Svoboda – Hrnka, Koreis, Schleiss.

Hosté: Bartošák (41. Dolejš) – Hrbas, Sloboda (A), Klok, Baranka, Výtisk (A), D. Krenželok, L. Kovář – Olesz (C), O. Roman, P. Zdráhal – Kucsera, Kolouch, Vandas – D. Květoň, Stastny, E. Němec – Szturc, Balán, Tomi – Kurovský.

Rozhodčí

Pešina, Hribik – Komárek, Ondráček

Stadion

Home Monitoring Aréna

Návštěva

5430 diváků


Z V VP PP P Skóre B

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud