12. března 2017 • 22:00

Neskutečné obraty! Chomutov rozdrtil Boleslav, Plzeň ovládla prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova deklasovali v rozhodujícím pátém utkání předkola play off extraligy Mladou Boleslav 6:1 a postoupili do čtvrtfinále, v němž se utkají s Třincem. Piráti tak před vlastními fanoušky dokonali obrat v sérii z 0:2 na 3:2. Z postupu se raduje i druhý tým, který na úvod série prohrával 0:2 na zápasy. Plzeň si v pátém duelu poradila s Vítkovicemi a ve druhém prodloužení vstřelila gól na 2:1. V čase 94:22 rozhodl svým prvním gólem v play off David Stach.



Chomutov deklasoval Mladou Boleslav a raduje se z postupu

Severočechy, kteří obsadili v základní části sedmé místo, nasměroval za postupem dvěma góly v první třetině útočník Ivan Huml. Hned čtyřikrát se domácí prosadili v přesilových hrách, nejproduktivnějším hráčem utkání byl nakonec Vladimír Růžička mladší, jenž si připsal čtyři body za gól a tři asistence.

Chomutov je prvním týmem, jemuž se podobný obrat v předkole podařil. Sérii hranou na tři vítězné zápasy dokázala z 0:2 na 3:2 otočit v historii play off samostatné české extraligy jen Olomouc v semifinále v roce 1994 proti Kladnu.

Pirátům se ideálně vydařil vstup do zápasu. Již po 59 vteřinách hry byl vyloučen hostující Klepiš a domácí přesilovou hru využili. První šanci Poletína ještě gólman Maxwell zlikvidoval, Huml jej ale o chvilku později pokořil.

První početní výhodu poté měli i Středočeši, Laco v brance Chomutova si však připsal za dvě minuty jen jeden zákrok. I díky tomu se domácí v deváté minutě dostali již do dvoubrankového vedení. A o gól se postaral opět Huml, jenž před Maxwellem tečoval Chalupovu střelu od modré čáry.

Mladoboleslavští byli poté aktivnějším týmem a při Sklenářově trestu byli i blízko snížení. Hykovu střelu do odkryté branky však zastavil obránce Rutta, jenž pohotově zaskočil za Laca. Jeden z klíčových momentů přišel ve 21. minutě, kdy Pacovský trefil jen tyč a domácí následně přidali třetí gól. Další početní výhodu využil Flemming.

Hostující trenéři si následně vzali oddechový čas, Bruslařskému klubu se však utkání nepodařilo otočit. Pohotově zakončující Růžička se postaral o další branku a na 5:0 zvýšil v přesilovce Kämpf.

Frustraci hostů následně dokumentoval Štich, jenž fauloval Humla a rozhodčí jej s pětiminutovým trestem poslali do kabin. Mladoboleslavský obránce na znamení nesouhlasu po cestě rozlámal hokejku o brankovou konstrukci a nakonec inkasoval v součtu dokonce 55 trestných minut. Při jeho trestu se mezi střelce zapsal Kaše.

Zápas se poté už jen dohrával. Laca o možné čisté konto připravil v 52. minutě Žejdl.

Chomutov - Mladá Boleslav: K volnému puku se dostal Kaše a navýšil vedení domácích, 6:0
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 15:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
6:1
ONLINE
12. března
15:30
BK Mladá Boleslav
BK Mladá Boleslav
Góly

Domácí: 01:31. Huml, 08:45. Huml, 23:49. Flemming, 27:24. V. Růžička, 32:01. Kämpf, 36:07. Kaše

Hosté: 51:49. Žejdl

Sestavy

Domácí: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Tejnor – Skokan, Huml, Tomica – Vondrka, V. Růžička, Sklenář – Kaše, Kämpf, Koblasa – Raška, Šťovíček, Poletín – Lauko.

Hosté: Maxwell (Halász) – Štich, Stříteský, Hrdinka, Hanzlík, Kučný, Bernad, T. Voráček – Lenc, Musil, Hyka – Žejdl, Klepiš, Orsava – Pabiška, Urban, Látal – Pospíšil, Vampola, Pacovský.

Rozhodčí

Hribik, Pavlovič – Barvíř, Blümel

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

5250 (vyprodáno) diváků


Postupuje Plzeň, v dramatickém druhém prodloužení porazila Vítkovice

Domácí pro rozhodující duel uschopnili zraněného útočníka Tybora, který se na led vrátil po třech týdnech, kouč Petr zamíchal sestavou, ale úvod byl podle očekávání opatrný. Plzeň v takticky vedeném utkání vypadala sice krapet odvážněji, ale pak Machovského vyděsil domácí Klok - jeho pokus z úhlu se otřel o tyč. Největší šanci si hosté nevytvořili ve dvou přesilovkách, ale až v 19. minutě při hře pět na pět, kdy se do Němečkovy rány obětavě vrhl Výtisk.

Vítkovice začaly měnit herní obraz k lepšímu ve druhé části, a také jim k tomu dopomohly přesilovky. Ve dvou početních výhodách v řadě se usadily před Machovským, kterého ve 24. minutě dokázal překonat Stastny, ale zahrál vysokou holí a gól nebyl uznán.

Vítkovice mezi 20. a 30. minutou prohospodařily tři přesilové hry a mentálně povzbuzený protivník se znovu vrhl kupředu. Dírami v domácí defenzivě pronikli do velkých šancí Preisinger a úplně samotný Kratěna, ale Bartošák dvakrát bravurně zakročil. V 34. minutě ještě zázračně vyhodil puk z brankové čáry, jenže nekompromisní dorážku Indráka už při vší snaze lapit nemohl.

Až pod tlakem vyřazení se domácí v závěru vzepjali k mohutné ofenzivě. Machovský kouzlil při šanci Tybora a sólovém nájezdu Květoně, ale ve 46. minutě už nedosáhl na blafák Kucsery, který třetím gólem v sérii potrestal chybné Procházkovo vyhození z obranného pásma. Plzeň v hluboké defenzivě přečkala závěr třetí části, zato prodloužení zahájila lépe a hned v úvodních minutách zahodili dvě velké šance Kubalík a Indrák.

Poté se hra zklidnila a dostala nové obrátky až v úvodu páté dvacetiminutovky, ale Zdráhal trefil zblízka jen gólmanův beton. Rozuzlení přinesla 95. minuta a rychlý výpad Preisingera, který posunul puk bekhendem Stachovi a ten bez přípravy překonal Bartošáka.

Vítkovice - Plzeň: Stach rozhodl, Bartošák mlátil hokejkou o plexi
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 3. • 18:00
HC Vítkovice Ridera
HC Vítkovice Ridera
1:2
ONLINE
12. března
18:00
HC Škoda Plzeň
HC Škoda Plzeň
Góly

Domácí: 45:43. Kucsera

Hosté: 33:54. Indrák, 94:22. Stach

Sestavy

Domácí: Bartošák (Dolejš) – Sloboda (A), Hrbas, Baranka, Klok, Urbanec, Výtisk (A), D. Krenželok – Tybor, O. Roman, D. Květoň – Vandas, Kolouch, Kucsera – P. Zdráhal, Stastny, Olesz (C) – Tomi, Balán, Szturc – Kurovský.

Hosté: Machovský (Hylák) – P. Kadlec (A), Němeček, Pulpán (A), D. Sklenička, Čerešňák, Frühauf, Kvasnička – Martin Procházka, Kratěna (C), Lev – Indrák, Kracík, D. Kubalík – T. Svoboda, Preisinger, Stach – Schleiss, Koreis, Kodýtek.

Rozhodčí

Hodek, Hradil – Lhotský, Svoboda

Stadion

Ostravar aréna

Návštěva

9 687 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud