13. března 2017 • 22:37

Rybár: Ta chyba znehodnotila výkon. Ale musím se zvednout

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Hradci si Patrik Rybár vybojoval hodně silnou pozici. Sezonu začínal v první lize, hezky, ať se předvede. Jenže byl tak dobrý, že ho Mountfield nemohl moc dlouho přehlížet. Brzy pro sebe urval místo jedničky v extralize, stal se oporou. Jenže play off pro něj začalo nešťastně. Jeho tým prohrál s Litvínovem 2:3 a rozhodla o tom hrubka slovenského brankáře.



Spoluhráči Rybára po zápase chválili. „Nebýt jeho, ten výsledek vypadal úplně jinak, hodně toho pochytal, Litvínov měl hodně přečíslení,“ podržel ho útočník Rastislav Dej. Ale v 50. minutě nadělal Rybárovi pořádnou polízanici skákavý puk.

„Já si ho chtěl podržet příložníkem, ale skočil mi to do vyrážečky, pak se odrazil dopředu. Ten hráč to udělal šikovně, ještě mě objel a v pohodě zakončil. Znehodnotilo to celý výkon. Je to strašná škoda. Ale musím zvednout hlavu, zapomenout, nemůžu se z toho sesypat,“ snažil se nedělat si starosti.

Mountfield HK - Litvínov: Rostislav Martynek vstřelil gól na 1:3
Video se připravuje ...

Ale štvalo ho to. Aby ne. Vidět to bylo z každého jeho pohledu. Na podobné kousky není ze základní části zvyklý. On Hradec drží, on nedostává hloupé góly.

Je připravený jeden nešťastný moment týmu splatit: „Příště to klidně může skončit 1:0. V základní části to byly hodně vyrovnané zápasy a asi taková bude i série a já musím klukům pomoci, co to půjde.“

Litvínov se do koncovky zase tak často nedostal. Vypálil jen 20 ran. Ale tahákem série by mohly být Rybárovy souboje s Františkem Lukešem, litvínovským zabijákem se smrtícím zápěstím. V utkání číslo jedna měl gólman dvě rány, na jednu nestačil. Ve vlastním oslabení ho Lukeš propálil střelou na lapačku.

„Už předtím to zkoušel, ale trefil beton, nevystřelil tak vysoko. Podruhé už zamířil nad beton a k tyči. Je to hráč, který umí být v šanci hodně nebezpečný. Ale nemůžete se soustředit jen na něj, šikovných borců je tam víc,“ dodal Rybár.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud