14. března 2017 • 14:32

Polož příbor, pískáš! Rozhodčí musel přerušit jednání a vyrazit na Spartu

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do množství neobvyklých situací během pondělního úvodního zápasu čtvrtfinále hokejového play off Sparta-Kometa (2:3) zapadlo i střídání hlavních rozhodčích kvůli zranění. Vladimír Pešina, který zápas ve dvojici s Danielem Pražákem, odstoupil už ve 14. minutě kvůli bolestivé tržné ráně na rtu. Narychlo se sháněl záskok, který se povedlo zajistit povoláním Pavla Hodka. Toho delegát zápasu a šéf komise rozhodčích vytáhli z obchodního jednání. Hodek ho opustil a do haly se dostal na začátek třetí třetiny, aby zápas pomohl dokončit.



Nejen hokejisty první bitva mezi Spartou a Kometou ve čtvrtfinále play off hodně bolela. Tvrdost boje pocítil i hlavní rozhodčí Vladimír Pešina, kterého neúmyslně, ale velmi prudce holí do obličeje zasáhl domácí útočník Miroslav Forman.

Pešina zůstal ležet na ledě, mezi střídačky se dostal s bolestivou grimasou a tržnou ránu na horním rtu mu lékař zašil pěti stehy. Pokračovat nešlo.

„Vím, že běžným lidem se nejspíš nestane, aby tuto situaci mohli vyzkoušet, ale pokud vám někdo udělá tržnou ránu na rtu a máte písknout do píšťalky, vznikne takový tlak, že stehy okamžitě popraskají. Z toho pohledu to byla (pro Pešinovo pokračování) neřešitelná událost,“ vyložil šéf komise rozhodčích Vladimír Šindler.

Sparta - Kometa Brno: Au, to bolelo! Rozhodčí dostal ránu hokejkou do pusy
Video se připravuje ...

„Stalo se to i kdysi mně, že jsem byl zraněný ve 33. vteřině utkání ve Vítkovicích. Měl jsem osm stehů a pod opakovanými obstřiky jsem utkání dopískal. Tehdy ale byla jiná situace. Pískalo se ve třech,“ dodal bývalý sudí.

Protože v hale není připraven náhradník, o tom by komise rozhodčích uvažovala nejspíš až na finále extraligy, začalo rychle shánění náhrady. Pavel Hodek bydlí nedaleko Prahy v Dolních Břežanech, odkud to do haly měl 34 minut autem.

Hodek ale nebyl doma, čekalo ho večerní obchodní jednání. Z toho se bleskově omluvil a vyrazil do arény.

„Měli jsme vytipované dva pražské hlavní rozhodčí. Dohoda proběhla s Pavlem Hodkem. Že byl na večeři je přehnané slovo, raut s kachnou to nebyl, ale obchodní jednání s občerstvením měl. Omluvil se z něho,“ popsal proceduru vyřizování záskoku Šindler.

Hodek ale u sebe neměl výstroj, tu mu narychlo z domova do O2 Areny vezla manželka.

Do konce druhé třetiny pískal zápas sám Pražák, v poslední dvacetiminutovce už byli hlavní arbitři zase ve dvojici.

„Zvládl to bravurně,“ hodnotil Pražákův "sólo" výkon Šindler. „My jsme byli velmi spokojeni, jak to zvládl, podle komise rozhodčích zvládnul svoji roli excelentně. Měl mnoho složitých situací a jen drobné nepřesnosti.“

Pešina měl v play off pískat znovu zítra, toho ale nebude schopen. Nasazen znovu by měl být v horizontu několika dnů.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud