17. března 2017 • 20:50

Kometa - Sparta 4:3 v prodloužení. Brno blízko postupu, rozhodl Haščák

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno porazili ve třetím čtvrtfinále play off extraligy na domácím ledě Spartu 4:3 v prodloužení, v sérii vedou 3:0 a vybojovali si postupový mečbol. O výsledku rozhodl po 44 sekundách prodloužení Marcel Haščák. Stejně jako v prvních dvou zápasech získala i tentokrát Sparta v první třetině náskok, v závěru ale nestačila čelit tlaku soupeře. Série pokračuje v sobotu od 17:00 čtvrtým zápasem opět v Brně.




Do sestavy Komety se vrátil uzdravený kapitán Čermák a po jednozápasové přestávce také Vincour, naopak nečekaně vypadl ze sestavy Martin Erat . Trenér Sparty Kalous přeházel s výjimkou prvního útoku zbývající tři řady a místo Kudrny dostal poprvé v play off příležitost Hlaváč.

V divokém úvodu Sparta zaskočila Kometu dravostí a agresivitou v osobních soubojích. Po druhém střídání skončil zápas pro útočníka Káňu, který si po nárazu do mantinelu poranil ruku.

Sparta se dostala do velkého tlaku, který jí vynesl v průběhu pouhých 48 sekund dvougólový náskok. Už ve 2. minutě otevřel skóre Uher a vzápětí překonal Čiliaka Gernát.

Kometa Brno - Sparta: Hosté zápas od vyřazení! Marcel Haščák vstřelil vítězný gól, 4:3 v prodloužení
Video se připravuje ...

Na tvrdou hru na hranici pravidel ale Sparta doplácela častými vyloučeními a nabídla soupeři dvě přesilovky pět na tři v délce 31 a následně 47 sekund. Druhou početní výhodu Kometa využila, když Vincourovu střelu tečoval před brankářem Pöpperlem Haščák.

Bojovně naladěná Sparta ale pokračovala v náporu a zužitkovala hned první přesilovku. Při vyloučení Zaťoviče hosté dokonale rozebrali domácí obranu a v 11. minutě Vrána přidal třetí gól Pražanů.

Z počátečního šoku se Kometa vzpamatovala až ve druhé třetině, v níž převzala iniciativu. Cestu ke srovnání skóre nastartoval ve 24. minutě obránce Krejčík, který po Zohornově přihrávce trefil horní růžek branky Sparty. V 25. minutě neproměnil Nečas trestné střílení.

Kometa přitvrdila hru, diktovala tempo a dostávala se častěji k zakončení. V 35. minutě při přesilovce vybojoval Vincour v rohu kluziště kotouč a po Kvapilově přihrávce volný Hruška vyrovnal. V oboustranně rychlém hokeji spoléhala Sparta na protiútoky, v koncovce si ale neporadila s brankářem Čiliakem.

V bouřlivé kulise se Kometa snažila i ve třetí třetině o útočnou hru, všechny střely ale stačil pochytat brankář Pöpperle. Sparta se dostala do tlaku ve dvou přesilovkách, v koncovce byla ale bezradná.

Rozuzlení dramatu padlo už po 44 sekundách prodloužení. Při protiútoku Komety našel Vojtěch Němec přesnou přihrávkou volného Haščáka, který prostřelil Pöpperleho.

MATCH OVERVIEW LEGACY
17. 3. • 18:00
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
4:3
ONLINE
17. března
18:00
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
Góly

Domácí: 06:38. Haščák, 23:07. J. Krejčík, 34:16. Hruška, 60:44. Haščák

Hosté: 01:56. Uher, 02:42. Gernát, 10:37. P. Vrána

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – J. Krejčík, O. Němec, Kováčik, Gulaši, Bartejs, Malec, F. Král – M. Kvapil, Hruška, H. Zohorna – Zaťovič, V. Němec, Haščák – J. Káňa, Nečas, Mallet – Dočekal, Čermák, Vincour – Vondráček.

Hosté: Pöpperle (F. Novotný) – Mikuš, Piskáček, Švrček, Gernát, Barinka, Eminger, Jandus – J. Hlinka, P. Vrána, Řepík – Buchtele, Hlaváč, Forman – Kumstát, Pech, Ihnačák – Klimek, Cingel, Uher.

Rozhodčí

Hradil, Hodek – Brejcha, Suchánek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

ONLINE: Kometa - Sparta (18.00)

Hrdina Haščák: Otáčíme zápasy, psychicky jsme silnější než Sparta

Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ záběry! Série se přesunula do Brna a takhle se fandí na Kometě
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Sparta: Je vyrovnáno! Jan Hruška srovnal na 3:3
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Sparta: To byla bomba! Jakub Krejčík vstřelil gól na 2:3
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Sparta: Rychle využitá přesilovka! Petr Vrána vstřelil gól na 1:3
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud