17. března 2017 • 21:34

Play out: Energie rozstřílela Pardubice 7:2, Olomouc vyzrála nad Zlínem

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 4. kole skupiny o umístění v extralize dalšího jistého účastníka baráže Pardubice vysoko 7:2 a definitivně si zajistili třinácté místo. Před posledním Dynamem mají dvě kola před koncem náskok 11 bodů. Olomouce zdolala Zlín 4:2 a míří za konečným 11. místem. Dvě kola před koncem mají před zlínským sokem, který je dvanáctý, náskok pěti bodů. 



Poslední vzájemný souboj Karlových Varů a Pardubic před bojem o záchranu začal nešťastně, když po nenápadném souboji u mantinelu zůstal po 23 vteřinách ležet na ledě otřesený Vachovec, pro kterého tím zápas skončil.

První větší příležitost si vytvořil domácí Gríger, na druhé straně mohl otevřít skóre Beran. Energie se pak ubránila při trestu Skuhravého a po trestech pro Ovčačíka a Chaloupku hrála 111 vteřin v pěti proti třem, ale neuspěla.

Skóre ve prospěch domácích se nakonec změnilo v závěru úvodní třetiny hned dvakrát. V 19. minutě překonal Hübla bekhendovou střelou z prostoru před brankou Davídek a za 50 vteřin si Flekovo nahození srazil do vlastní branky Havlík.

Hned po 21 vteřinách druhého dějství znovu udeřili domácí, po Rachůnkově přihrávce skóroval Gríger. Domácí tým opanoval led v KV Aréně a pokračoval v brankových hodech. Ve 24. minutě při Nahodilově vyloučení po akci na jeden dotek využil přesilovku Tomeček.

Pardubice se také dočkaly branky, když v 27. minutě tečoval Zídkovo nahození Špirko. Snahu Dynama o další zkorigování nepříznivého stavu přibrzdila v 31. minutě pátá branka, kdy se ve vlastním oslabení po samostatné individuální akci trefil Stloukal.

Karlovy Vary byly při chuti. V 46. minutě zužitkoval Flek ideální Duškovu přihrávku a pak využil přesilovku pět na tři střelou nad Hüblovo pravé rameno Gríger. Debakl Pardubic zmírnil po individuální akci Beran.

Již třetí minuta přinesla první olomouckou branku a premiérový kanadský bod pro obránce Rutara, mládežnického reprezentanta ve službách Kohoutů. Ten v přesilovce nahodil puk na branku a v pravém kruhu ho Laš tečoval za záda sedmnáctiletého gólmana Hufa, který v nejvyšší soutěži debutoval.

Zlín vstoupil mírně aktivněji do druhé třetiny zápasu, který při pozvolném tempu a slabším důrazu obou mužstev nabízel řadu šancí. Berani se prosadili v 23. minutě, když vykombinovali olomouckou obranu a do poloodkryté klece uklidil kotouč Žižka.

V 31. minutě využili Hanáci i druhou přesilovku v zápase. Přihrávkou zpoza branky vybídl Skladaný ke skórování beka Ondruška, který tutovkou nepohrdl. Tak úspěšný už nebyl o dvě minuty později Mrázek, v samostatném úniku jej zlínský Huf betonem vychytal.

Třetí třetinu odstartovala Olomouc gólem už po minutě hry. Spolupráci s Holcem zužitkoval Laš, který měl za další dvě a půl minuty blízko k hattricku. Zlín se snažil prosadit individuálně, ale Falter v brance Kohoutů byl pozorný. Na druhé straně Olomouckým chyběla v nadějných momentech přesnost, neuspěli tak Mrázek ani Holec.

Zlín dokázal pět minut před koncem řádné hrací doby ještě zkorigovat na 2:3. S Žižkovým pokusem si ještě Falter betonem poradil, ale puk dorazil do olomoucké branky Bukarts. Pojistit výhru Hanáků mohl opět Mrázek, po Kotalově střele ale znovu ve vyložené šanci zklamal. Hosté zkusili v závěru power play, ale do jejich prázdné branky se od modré čáry 67 vteřin před koncem trefil Eberle.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud