20. března 2017 • 20:50

Chomutov - Třinec 2:1. Piráti jdou do trháku, výhru vystřelil Valach

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Chomutova porazili ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání play off extraligy Třinec 2:1 v prodloužení a jedna výhra je dělí od postupu do semifinále. Zápas rozhodl v čase 79:13 v přesilové hře obránce Juraj Valach. Série pokračuje ve středu v Třinci.



V sestavě Ocelářů oproti neděli chyběli obránce Roth a útočník Irgl, poprvé v play off tak dostali šanci Jank a Hrňa.

Hosté začali aktivněji a zaměstnávali brankáře Laca. Jeho protějšek Hamerlík dlouho čekal na vážnější zákrok, v 9. minutě ale zlikvidoval velkou šanci Vondrky. Kapitán Pirátů se třineckého gólmana snažil překonat kličkou, Hamerlík však špičkou betonu jeho zakončení vyrazil.

Čekání na první gól neukončila ani první přesilová hra domácích. Ve druhé části se do slibných příležitostí dostali Hrabal a Krajíček, Laca však překonat nedokázali.

Ve 27. minutě ale dostal chomutovský brankář dvouminutový trest za podražení a hosté první přesilovku v zápase využili. Šanci Marosze ještě Laco zlikvidoval, proti dorážce Draveckého o pár vteřin později byl ale bezmocný.

První gól zvýšil atraktivitu zápasu, Chomutov se začal tlačit více do útoku a šance měli i hosté. Druhou branku mohl přidat Martin Růžička, Laca však nepřekonal. Naopak se po rychlém protiútoku trefili domácí, Hamerlíka pokořil tvrdou střelou Rutta.

Piráti mohli duel otočit v početní výhodě, vyloučení Netíka však nepotrestali. Naopak útočník Třince se hned po návratu na led dostal do slibné příležitosti, jeho střela však skončila na tyči.

Severočeši oba zápasy ve Slezsku vyhráli i díky produktivitě v přesilových hrách, tentokrát se jim ale příliš nedařily. Nevyužili ani 56 sekund dlouhou výhodu čtyři na tři.

Ve třetí části mohl rozhodnout Vladimír Růžička, ve 45. ani 47. minutě však na Hamerlíka nevyzrál. Další jedinečnou šanci měl syn kouče Chomutova v čase 58:24, kdy jej v gólové příležitosti fauloval Krajíček a Růžička dostal výhodu trestného střílení. Trefil však jen tyč.

Třetí zápas série za sebou dospěl do prodloužení. V něm mohli hosté rozhodnout při trestu Mrázka, ale neuspěli.

Následně se o vzruch postarali rozhodčí, kteří nejdříve odpískali Třinci hru v šesti a po chvilce svůj verdikt zrušili. Následně překonal Laca Rákos, ale gól neplatil pro hraniční postavení Petružálka v brankovišti. Hrdinou zápasu se nakonec stal obránce Valach, jenž v přesilovce pět na tři překonal Hamerlíka 47 sekund před koncem nastavené dvacetiminutovky.

MATCH OVERVIEW LEGACY
20. 3. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
2:1
ONLINE
20. března
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 33:06. Rutta, 79:13. Valach

Hosté: 28:04. Dravecký

Sestavy

Domácí: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml (A), Tomica (A) – Vondrka (C), V. Růžička, Sklenář – Kaše, Kämpf, Koblasa – Raška, Šťovíček, Poletín – Lauko.

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Hrabal, Linhart, Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas (A), Adámek, Jank – Kane, Kreps, Rákos – Hrňa, Jašek, Adamský (C) – Petružálek (A), Redenbach, Netík – Martin Růžička, Marosz, Dravecký.

Rozhodčí

Šír, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

Návštěva

5 126 diváků

ONLINE: Chomutov - Třinec (17:30)

Chomutov - Třinec: Rákos dopravil kotouč do sítě, Petružálek ale stál v brankovišti
Video se připravuje ...

Chomutov - Třinec: Příliš mnoho hráčů na ledě nebo ne? Sudí se nemohli rozhodnout
Video se připravuje ...

Chomutov - Třinec: Mohl být hrdina! Růžička ale v závěru zápasu trestné střílení neproměnil
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud