22. března 2017 • 21:02

Třinec – Chomutov 3:2pp. Vyřazení se nekoná, v čase 88:28 rozhodl Cienciala

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až druhé prodloužení rozhodlo o vítězství Třince nad Chomutovem. Fanoušci čekali na vítězný gól do času 88:28, v němž rozhodl David Cienciala a v pátém čtvrtfinále Generali play off TELH odvrátil první mečbol Pirátů. Série se za jejich vedení 3:2 na zápasy stěhuje na sever Čech, kde se v pátek odehraje šestý duel série.



Čtvrtý nejdelší duel v historii pro Oceláře

Třinec i do pátého utkání série nastoupil bez kapitána Irgla, kouč Kýhos do sestavy nezařadil ani Redenbacha s Linhartem a zraněného Rotha. Domácí museli zvolit aktivní pojetí hry a dočkali se zdaleka nejrychlejšího gólu v sérii. To když Vondrka v páté minutě na útočné modré čáře nezkrotil v přesilovce skákavou přihrávku, Dravecký mu sebral puk a ze sóla v oslabení zápěstím vyzrál na Laca. Třinec dal v celé sérii první branku v úvodní třetině.

Piráti ale mohli být rychle zpátky. Šťovíčka v šesté minutě vychytal Hamerlík, ale zázračný zákrok předvedl třinecký gólman až o chvilku později, když v minipřesilovce Pirátů pět na tři bravurně vyrazil Flemmingovu dorážku do odkryté brány.

Domácí s gilotinou na krku do soupeře vytrvale bušili, ale šance pálili jako na běžícím pásu. Laco zase vyzařoval spolehlivost a zpacifikoval akce Růžičky, Kanea či Draveckého. Hosté byli výrazně efektivnější a k vyrovnání jim stačila Valachova rána od modré čáry, kterou ve 31. minutě Hamerlík propustil pod rukou za záda.

Třinec - Chomutov: Cienciala hrdinou! Vystřelil Ocelářům naději
Video se připravuje ...

Třinec musel útočit; Dravecký si po průniku zleva sice položil Laca, už však nezvedl puk. Nervozitu ale z domácích setřásl Hrňa, který po brejku s citem ze vzduchu přesně umístil Jaškovu žabičku.

Oceláři měli v poli více ze hry, ale Chomutov je deptal mnohem účinnější koncovkou. Hosté na gól spotřebovali daleko méně šancí a ve 48. minutě zmrazil halu v přesilovce Kämpf, který zblokovaný puk švihem neomylně zavěsil pod břevno. Třinec se dlouho nadechoval z šoku, přesto ještě v řádném čase mohl Růžička rozhodnout, ale skvělý Laco byl proti.

Prodloužení už bylo z obou stran o velké opatrnosti a Chomutov bez větší příležitosti promarnil i dvě přesilovky. Až v 89. minutě rozhodl Cienciala, který se na brankovišti zmocnil Lacem vyraženého puku a doklepl ho zblízka do branky.

Nejdelší zápasy v historii Tipsport extraligy:

113:51 minuty - HC Mountfield České Budějovice - HC Vítkovice Steel 2:3 v třetím prodloužení (5. zápas předkola; 7. března 2013; vítězný gól Peter Húževka),

96:15 - PSG Zlín - HC Škoda Plzeň 3:4 v druhém prodloužení (7. zápas finále; 22. dubna 2013; Martin Straka),

94:22 - HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 1:2 v druhém prodloužení (5. zápas předkola; 12. března 2017; David Stach).

88:28 - HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 3:2 v druhém prodloužení (5. zápas čtvrtfinále; 22. března 2017; David Cienciala).

MATCH OVERVIEW LEGACY
22. 3. • 17:20
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
3:2
ONLINE
22. března
17:20
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
Góly

Domácí: 04:26. Dravecký, 34:27. Hrňa, 88:28. Cienciala

Hosté: 30:08. Valach, 47:08. Kämpf

Sestavy

Domácí: Hamerlík (Hrubec) – M. Doudera, Krajíček, Galvas (A), Nosek, Jank, Hrabal, Štebih, Adámek – Rákos, Kreps, Petružálek (A) – Dravecký, Marosz, Martin Růžička – Adamský (C), Kane, Netík – Cienciala, Jašek, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.

Hosté: Laco (Král) – Chalupa, Rutta, Skinner, Flemming, Dlapa, Valach, Mrázek – Poletín, Huml (A), Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Skokan – Koblasa, Kämpf, Kaše – Hlava, Šťovíček, Raška – Lauko. Trenér: Vladimír Růžička.

Rozhodčí

René Hradil, Vjačeslav Bulanov – Jiří Svoboda, Miroslav Lhotský

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst)

Návštěva

5 019 (97 % celkové kapacity) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud