23. března 2017 • 16:22

Byli jsme hozeni do vody, musíme bojovat, říká Hlaváč v upřímné zpovědi

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Se Spartou prožil bleskový konec ve čtvrtfinále play off. Kometa vyhrála 4:0, pražský hokejový kolos těžce zkolaboval. Jenže jsou situace, kdy zjistíte, že honit se za body a góly není to hlavní… Ukazuje to příběh útočníka Jana Hlaváče, dvojnásobného mistra světa, jenž v otevřeném rozhovoru pro páteční Sport Magazín zmiňuje i nelehkou rodinnou situaci. „Není to jednoduché, ale člověk musí bojovat,“ říká 40letý útočník, jenž se na Floridě stará o nemocnou manželku.



V Americe si během sezony chodí jednou týdně zahrát hokej s elektrikáři nebo realitním makléřem. Radši s celoobličejovým krytem, aby nepřišel o zuby. Jinak maká na suchu. A stejně se dokáže udržovat v takové formě, aby naskočil rovnou do play off.

Celoroční angažmá si nemůže dovolit. Na Floridě se totiž stará o manželku i dvě dcery. A nestěžuje si. „Jako rodina jsme byli hozeni do vody, musíme se s tím vyrovnat. Život je prostě někdy takový, může se stát cokoliv. Ale musí se bojovat!“ tvrdí veterán, jenž v NHL odehrál 436 zápasů.

O soukromí nechtěl moc mluvit, ale přesto se k tématu řeč stočila. Jeho příběh může být inspirací pro ostatní. Nemá cenu fňukat a žehrat na osud. „Nic se nesmí vzdávat,“ tvrdí střelec zlatého gólu ze šampionátu v Norsku v roce 1999. Naučil se vařit, doma se postará o všechno podstatné.

Popisuje i amatérskou ligu, kterou si chodí zahrát. „Když jsem začínal, měl jsem krátký plexisklo. Ale to nešlo, musel jsem si dát celoobličejový kryt. Stane se, že ti frajer na dva metry ustřelí hlavu, místo aby přihrál. Několikrát mi celý plexi zachránilo zuby, protože rány občas bývají nekontrolovaný. Ostatní si pohlídám, to nemám strach,“ vykládá.

Rozhovor s Janem Hlaváčem čtěte v pátečním Sport Magazínu

Co dalšího v magazínu najdete:

- Světový fotbal: Formáty soutěží v Evropě. Jak se hraje jinde? V čem by se mohla česká liga inspirovat? A v čem je naopak dál?

- Facebook: Petr Rada. Co sparťanskému trenérovi vzkazují Jiří Kalous, Luis Suárez nebo David Limberský. A o čem si chatuje s Michalem Kadlecem.

- Téma: Arséne Wenger. Británie už rozhodla o brexitu, teď řeší wexit. Tedy má skončit v Arsenalu legendární kouč, nebo ne?

- Auto: Lexus NX 300h F Sport

- Vysoká hra Zdeňka Haníka: o Davidovi Holoubkovi, který už není sparťanským trenérem

- Můj první gól: Ivo Knoflíček

- Televizní tipy

Jan Hlaváč patří k největším postavám českého hokeje Jan Hlaváč patří k největším postavám českého hokejeFoto sport


Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud