Ondřej Kuchař
24. března 2017 • 11:16

Růžička zase ožil, po klidu ani památky. Chomutov zázračně probudil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 17:30 | „Uklidnil jsem se. Na střídačce, v kabině i při tréninku už všechno tolik neprožívám,“ přemítal nedávno po své tisícovce odkoučovaných utkání Vladimír Růžička. Čtvrtfinálová série s třineckými Oceláři ho ale znovu dostává do varu. Čtyřikrát v řadě musel strpět prodloužení. A velké nervové vypětí bylo znát, po klidu ani památky. Při dnešní šesté bitvě v Chomutově to sotva bude jinak.



Starý dobrý Růža je zpátky. Znovu chodí po střídačce jako lev v kleci. Řve, hecuje hráče. Svými typickými gesty a hvizdem je odvolá z ledu. Za zápas si zhruba třistakrát usrkne vody a ionťáků z flašek před ním. Občas naštvaně seskočí zpoza lavice dolů k mantinelu a od plic naloží co proto rozhodčím.

Je na něm vidět ohromný zápal a touha po vítězství. Duely s Třincem baví fanoušky, hráče i jeho samotného. „Všech pět zápasů bylo ohromně vyrovnaných. My si to ale užíváme. Máme ještě dva mečboly, doma jsme silní. Věříme si,“ burcuje před šestou bitvou Růžička .

Zkušenosti s vyřazovacími boji má obrovské. Pětkrát dovedl Slavii do extraligového finále, dvakrát zvedl nad hlavu pohár pro vítěze. Doma má také dvě zlaté medaile z mistrovství světa. Vavříny dokázal sbírat i s podceňovanými týmy a teď ukazuje, že aura chlapa, který umí magické kousky, pořád žije.

Třinec - Chomutov: Valach propálil vše, co mu stálo v cestě a vyrovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Zmínit stačí letošní působivé chomutovské zmrtvýchvstání, kdy v předkole otočili už téměř jasně ztracenou sérii s Mladou Boleslaví. Nezvládli obě domácí střetnutí, navíc v nich inkasovali šílených třináct gólů. Deník Sport tehdy napsal, že by se pro zvrat museli Chomutovští snad upsat ďáblu. Těžko říct, jestli Vladimír Růžička v ten večer podškrábl vlastní krví pekelný pergamen, ale od té doby je všechno jiné.

Pirátům se znovu začaly báječně dařit přesilovky. Brankář Ján Laco přestal pouštět puky za svá záda či je vyrážet před sebe. Stal se neprostupnou zdí. O sto procent se zvedla i hra obranných řad. Vždyť za dalších osm zápasů dostali Piráti stejný počet branek jako za první dva proti bruslařům.

Zabezpečená defenziva vydeptala Boleslav a nyní ničí i psychiku třineckých ostrostřelců. „Malinko jsme tehdy některé věci změnili. Ale že bychom nějak radikálně překopávali celý systém, to vůbec. To ani nejde,“ uvedl šéf pirátské smečky.

V základní části přitom víc gólů než Chomutov dostaly jen tři týmy. Jenže Růžička je stratég. Uklidnil emoce a ukázal, že svým hráčům věří. Místo, aby překopal sestavu, pozval zkušené borce, lídry kabiny, na osobní pohovory. Ti mu vloženou důvěru oplatili zlepšenou, zodpovědnou hrou a výhrami.

Teď je Růžička blízko další senzaci. Už dnes může jeho družina proměnit druhý nabídnutý mečbol a ukončit sezonu třineckému superfavoritovi.

ONLINE CHOMUTOV - TŘINEC SLEDUJTE DNES OD 17:30>>>

Třinec - Chomutov: Trefa ve druhém prodloužení! Cienciala vystřelil Ocelářům naději
Video se připravuje ...

Třinec - Chomutov: Galvas v obrovské šanci podrazil Skokana
Video se připravuje ...

Třinec - Chomutov: Au, to bolelo! Vondrka trefil Milana Douderu pukem do obličeje
Video se připravuje ...

Třinec - Chomutov: Vyrovnáno! Z dorážky se na 2:2 trefil Kämpf
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud