24. března 2017 • 20:04

Chomutov - Třinec 5:3. Domácí senzačně obrátili a jsou v semifinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chomutov slaví historický postup do semifinále Tipsport extraligy! Ačkoliv to v šestém utkání zrovna nevypadalo... Když Třinec v 17. minutě dvakrát skóroval během sedmnácti vteřin a vedl 3:1, nevypadalo to s domácími dobře. Ale parta trenéra Vladimíra Růžičky se nevzdala a ve 44. minutě trefil vítězství Michal Poletín. Chomutov vyhrál 5:3 a v sérii zvítězil 4:2.



Po dvou třetinách vyrovnaný duel rozhodl ve 44. minutě tečí v přesilovce útočník Michal Poletín. Postup pak zpečetil při power play trefou do prázdné branky obránce Jan Rutta.

Chomutov, který v předkole proti Mladé Boleslavi otočil sérii z 0:2 na konečných 3:2 po úvodních porážkách doma, má již nyní jisté nejlepší umístění od sezony 1957/58, kdy skončil čtvrtý. V boji o finále čeká svěřence kouče Vladimíra Růžičky obhájce titulu a vítěz základní části Liberec, který vyřadil Plzeň. Mohou mu tak oplatit loňské vyřazení ve čtvrtfinále 0:4 na zápasy.

Úvodní minuty patřily domácím, ale první větší možnost přišla z Krepsovy hole. Na začátku osmé minuty čelili Piráti první přesilovce Třince. Během ní sice Laco vychytal Rákose, ale sedm vteřin po jejím skončení otevřel skóre tečující Petružálek.

Zanedlouho se hosté provinili špatným střídáním. Růžička během početní výhody dlouho držel kotouč a vyčkával s přihrávkou, rozhodl se však velmi dobře - po jeho asistenci vyrovnal Skokan. Humlova teč při další možnosti Severočechů skončila těsně mimo.

Zdálo se, že Oceláři vykročili za výhrou v 17. minutě, kdy se během 17 vteřin prosadili prvními trefami v letošních vyřazovacích bojích útočníci Rákos a Adamský. Rákos si našel puk odražený od zadního hrazení a z úhlu trefil odkrytou branku. Adamský udělal statistu z beka Flemminga a tváří v tváří předčil Laca.

Chomutov - Třinec: Krajíček vyslal střelu od modré, ta se od mantinelu odrazila k Rákosovi, který poslal Oceláře do vedení
Video se připravuje ...

Obraz hry, v němž měli hosté herně i výsledkově navrch, se však od druhé třetiny změnil. Hodně k tomu dopomohlo i snížení Mrázka z 29. minuty, kdy ho výtečně našel Raška. Domácí vycítili šanci a šli si za ní. Ve 37. minutě měli ale štěstí, když zcela zapomněli na Rákose, který proti Lacovi zkusil blafák do bekhendu, jenže trefil jen tyčku.

Následovala přesilovka Chomutova, kterou sice zkrátil Růžičkův faul, ale stihla se do ní vejít obrovská možnost Humla na vyrovnání. Hamerlík byl však proti. V oslabení Pirátů pak Skokan v oslabení obral po Hamerlíkově pravici o kotouč Draveckého a 11 vteřin před druhou přestávkou vyrovnal, když si pohrál s Hamerlíkem.

Na začátku 44. minuty dovršil Chomutov velký obrat. Flemming nahodil při přesilovce puk od modré čáry a ten s přispěním Poletínovy teče skončil mimo Hamerlíkův dosah za jeho zády. Euforii v hledišti mohla ještě posílit brzy následující přesilovka, v níž měli velké šance Kämpf a Skokan, ale Piráti neuspěli ani ve 20 vteřin trvající hře pět na tři.

Chomutov - Třinec: Radost v Chomutově! Piráti se ujímají vedení 4:3
Video se připravuje ...

Laco se poté vytáhl proti Netíkovi. Na hokejky hostů se čím dál více lepila nervozita a pět minut před koncem navíc fauloval Kane. V závěru to Oceláři zkusili bez brankáře, jenže Rutta byl nemilosrdný a ukončil jim sezonu, zatímco Severočeši dál žijí svůj sen.

Piráti Chomutov - HC Oceláři Třinec 5:3 (1:3, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 12. Skokan (V. Růžička ml., Kämpf), 29. J. Mrázek (Raška), 40. Skokan, 44. Poletín (Flemming), 59. Rutta (Koblasa, Kämpf) - 10. J. Petružálek (Netík, Kreps), 17. Rákos (Krajíček, Kreps), 17. Adamský (Kane). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Marosz (Třinec) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5250 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.

Chomutov: Laco - Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Dlapa, J. Mrázek - Skokan, Huml, Tomica - Vondrka, V. Růžička ml., Sklenář - Raška, Kämpf, Koblasa - D. Kaše, Šťovíček, Poletín - od 21. navíc Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Třinec: Hamerlík - Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas, Hrabal, Jank, Adámek - J. Petružálek, Kreps, Rákos - Martin Růžička, Marosz, Dravecký - Netík, Kane, Adamský - Hrňa, Jašek, Cienciala. Trenéři: Kýhos a Mucha.

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 3. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
5:3
ONLINE
24. března
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 11:51. Skokan, 28:59. Mrázek, 39:49. Skokan, 43:01. Poletín, 58:42. Rutta

Hosté: 09:08. Petružálek, 16:37. Rákos, 16:54. Adamský

Sestavy

Domácí: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml (A), Tomica – Vondrka (C), V. Růžička, Sklenář – Raška, Kämpf, Koblasa – Kaše, Šťovíček, Poletín (A) – Lauko.

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas (A), Hrabal, Jank, Adámek, Štebih – Petružálek (A), Kreps, Rákos – Martin Růžička, Marosz, Dravecký – Netík, Kane, Adamský (C) – Hrňa, Jašek, Cienciala.

Rozhodčí

Hradil, Bulanov – Lhotský, Svoboda

Stadion

Návštěva

5 250 diváků

Dávid Skokan si užil v zápase hodně gólové radosti
Dávid Skokan si užil v zápase hodně gólové radosti

Chomutov - Třinec: Oceláři pálí šance jak na běžícím pásu! Vzteklý Krajíček mlátil hokejkou do mantinelu
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud