24. března 2017 • 22:10

Rákos: Rozhodly první dva zápasy. Prali jsme se, ale nestačilo to

Autor: asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Divná ruka v Karviné, zvláštní penalty v Boleslavi. Na Letné mohla být desítka
Reprezentace na Strahově v kompletní sestavě. První trénink pod Haškem
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli titul, nemají nic. Oceláři končí sezonu ve čtvrtfinále, jako těžký favorit nezvládli sérii s Chomutovem. Zklamání, fatální neúspěch. „Utekl nám začátek, a to nás stálo sérii. Po celou dobu jsme dělali zbytečné fauly,“ řekl bezprostředně po vyřazení útočník Daniel Rákos. Možná až překvapivě s chladnou hlavou a bez známky frustrace, kterou Oceláři v průběhu série cítili. Třeba směrem k rozhodčím.



Dnes jste měli doslova nadosah vyrovnání série. V Chomutově jste vedli 3:1, měli jasně navrch. Místo sedmého zápasu série je ale prohra 3:5 a konec. Proč?
„Protože jsme neproměnili šance ve druhé třetině. Měli jsme tři nebo čtyři samostatné nájezdy a gól to nebyl, já z mého úniku trefil tyčku. Oni z protiútoku snížili a pak po naší chybě v přesilovce srovnali. Ve třetí třetině takovou jednoduchou střelou od modré rozhodli.

Chomutov - Třinec: Radost v Chomutově! Piráti se ujímají vedení 4:3
Video se připravuje ...

Máte vysvětlení, proč jste ani jeden z těch nájezdů nedokázali využít?
„Já trefil tyčku, no. Chybělo málo. Já nemůžu mluvit za kluky, co jeli nájezd. Ale kolikrát to nebylo špatně udělané. Stačilo trefit prázdnou branku, nepovedlo se to.“

Nepodlehli jste v tu chvíli dojmu, že se tady v Chomutově už nemůže nic stát? Třeba třinečtí fanoušci slavili výhru už po první třetině, do kabin vás vyprovázeli skandováním: Sejdeme se v neděli.
„My určitě ne. Druhou třetinu jsme odehráli dobře, akorát jsme nedali ty šance.“

Jak těžké je teď zkousnout, že jako velký favorit končíte už ve čtvrtfinále?
„Není to nic příjemného. Představovali jsme si to jinak. Série se ale asi lámala v prvních dvou domácích zápasech (Třinec oba nezvládl a prohrával v sérii 0:2). Zklamání to je. Ale takový je hokej, je to sport.“

V čem vás Chomutov předčil?
„Těžko říct. Asi nás moc nepouštěli do jejich předbrankového prostoru. To až v dnešním zápase. A to bylo asi nejdůležitější. Nedokázali jsme se dostávat do vyložených šancí. To až dnes, ale neproměnili jsme je.“

Ján Laco byl pro vás hodně velkou překážkou, že?
„Chomutov určitě podržel. Hodně mu pomáhali obránci. Usnadnili mu to.“

Chomutov - Třinec: Oceláři pálí šance jak na běžícím pásu! Vzteklý Krajíček mlátil hokejkou do mantinelu
Video se připravuje ...

Nezaskočil vás Chomutov? Těžce přešel předkolo, vy šli do série jako těžký favorit z druhého místa.
„Nepodcenili jsme je, to v žádném případě. Možná rozhodlo, že byli z toho předkola rozehraní. My trochu déle stáli a pak doma dvakrát prohráli. Jet za stavu 0:2 na led soupeře, to se otáčí hodně těžce. Myslím, že jsme se s tím ještě statečně prali, ale bohužel to nestačilo.

No jo, ale to se dá taky obrátit. Čekalo se, kdy po tak náročném Chomutovu dojdou síly, a ony nedošly…
„Jasně, já to nechci házet na to, že jsme stáli. To vůbec. Ale utekl nám ten začátek, stálo nás to sérii. Po celou sérii jsme taky dělali zbytečné fauly. Ať už v prvním zápase já, nebo v těch dalších zápasech další kluci. V play off to zaprvé stojí síly a zadruhé hrával Chomutov přesilovky dobře.“

MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 3. • 17:30
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
5:3
ONLINE
24. března
17:30
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
Góly

Domácí: 11:51. Skokan, 28:59. Mrázek, 39:49. Skokan, 43:01. Poletín, 58:42. Rutta

Hosté: 09:08. Petružálek, 16:37. Rákos, 16:54. Adamský

Sestavy

Domácí: J. Laco (Král) – Rutta, L. Chalupa, Flemming, Skinner, Valach, Mrázek, Dlapa – Skokan, Huml (A), Tomica – Vondrka (C), V. Růžička, Sklenář – Raška, Kämpf, Koblasa – Kaše, Šťovíček, Poletín (A) – Lauko.

Hosté: Hamerlík (Hrubec) – Krajíček, M. Doudera, Nosek, L. Galvas (A), Hrabal, Jank, Adámek, Štebih – Petružálek (A), Kreps, Rákos – Martin Růžička, Marosz, Dravecký – Netík, Kane, Adamský (C) – Hrňa, Jašek, Cienciala.

Rozhodčí

Hradil, Bulanov – Lhotský, Svoboda

Stadion

Návštěva

5 250 diváků

A takhle vypadala postupová radost Chomutova
A takhle vypadala postupová radost Chomutova

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud