28. března 2017 • 20:42

Překvapení na úvod! Vary prohrály s Jihlavou 3:4, Motor dobyl Pardubice

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velké překvapení nabídly úvodní zápasy baráže o Tipsport extraligu. Oba kluby, hájící příslušnost v elitní soutěži, na úvod boje o udržení na domácím ledě padly. Karlovy Vary nestačily i přes vedení na Jihlavu, které podlehly 3:4 a České Budějovice vybojovaly vítězství 2:1 na ledě Pardubic.



Vary třikrát vedly, přesto padly

Karlovy Vary sehrály závěr základní části a následnou skupinu o umístění brilantně, ale na začátku prvního barážového zápasu s Jihlavou na nich byla znát nervozita. Během úvodní dvacetiminutovky Energie rozhodně Duklu nepřehrávala. Při vyloučení Šidlíka sice Svobodu v 11. minutě prostřelil Rýgl, ale hosté dokázali srovnat 16 vteřin před koncem první přestávkou, když obrana domácích zapomněla na zcela osamoceného Diviše.

Z úvodního dějství je nutno vyzdvihnout gesto fair play v podání Skuhravého, který odvolal avizovaného vyloučení Hubáčka.

Karlovy Vary - Jihlava: Obrat! Kaláb poslal Jihlavu do vedení, 3:4
Video se připravuje ...

I ve druhé dvacetiminutovce pokračoval boj o každou píď ledu. Zkraje zaujala bekhendová střela Beránka, jež se zdála být gólovou, ale skončila jen na horní tyčce Svobodovy branky, což potvrdil sudím i jejich kolega u videa. Stěžejní okamžiky této fáze hry však přišly mezi 33. a 34. minutou, kdy nejprve karlovarský Dvořák obdržel za sekání trest na pět minut a do konce utkání, současně s ním však byli vyloučeni dva hráči Jihlavy. Nabídnutou přesilovku čtyři na tři využil Skuhravý. Po chvíli však dostali hosté šanci hrát přesilovku se dvěma muži v poli navíc, v níž se ujala Říhova střela, která Závorkovi vypadla z lapačky těsně za brankovou čáru.

Ve 46. minutě dostal domácí opět do vedení Beránek, ale Karlovy Vary i kvůli své vlastní nedisciplinovaností nakonec přišly jak o vedení, tak i o bodový zisk. Po zbytečném faulu Skuhravého hrála Jihlava opět dlouhou pětiminutovou přesilovku. Po Šidlíkově faulu se ve hře čtyři na čtyři nejprve prosadil střelou od modré čáry Bilčík a následně Šidlíkovu ránu tečoval počtvrté za záda Závorky Kaláb. Energii k vyrovnání nepomohla ani 47 vteřin dlouhá hra bez brankáře.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 18:00
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
3:4
ONLINE
28. března
18:00
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
Góly

Domácí: 10:59. Rýgl, 33:07. Skuhravý, 45:09. O. Beránek

Hosté: 19:44. Diviš, 35:18. J. Říha, 52:38. Bilčík, 54:01. Kaláb

Sestavy

Domácí: Závorka (Honzík) – M. Rohan, Sičák, Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Vachovec, Skuhravý, Kindl – Harkabus, Tuominen, V. Tomeček – O. Beránek, Dušek, Flek – Davídek.

Hosté: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, J. Říha, Dundáček, Bilčík, Šidlík, Kaláb, Půža – Diviš, J. Skořepa, Důras – Anděl, Hubáček, Jiránek – Zeman, F. Seman, Čachotský – Jergl, Březina, Danišovský.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Brejcha, Suchánek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3058 diváků


Motor podržel Kváča, Jihočeši začali výhrou

První barážový zápas sledovalo v Pardubicích v takřka vyprodané aréně přes 10 tisíc diváků a domácí fandové museli od úvodu vstřebávat zjištění, že extraligový tým nebude čekat žádná lehká práce. České Budějovice byly v úvodu lepší a zahrozily šancemi Dostálka a Čermáka. Pardubice se dostávaly k útočení ztuha, ale v 16. minutě byl blízko gólu Schaus, jemuž po příhře uzdraveného Čáslavy scházely k úspěšnému zakončení jen centimetry.

Dynamo si přeneslo ofenzivní chuť i do druhé části a dostalo se do několika přečíslení, ovšem selhávalo ve finální fázi. A když už se ke střele dostal Hubáček, tak pohotově zasáhl hostující gólman Kváča. Jeho protějšek Růžička se zase zapotil kolem poloviny zápasu, kdy zneškodnil tečovanou střelu Vráblíka a poté čelil dvojnásobné přesile Motoru. Hosté sice 47 vteřin ve výhodě proti třem nevyužili, ale po návratu prvního vyloučeného na led se přece jen trefil Chovan.

Pardubice - České Budějovice: Konec euforie! Luboš Rob vstřelil vítězný gól, 1:2
Video se připravuje ...

Domácí byli po inkasované brance zaskočení, na ledě také přibývalo osobních soubojů a potyček. České Budějovice měly možnost rozhozeného soka ještě více nahlodat, ale další přesilovku nevyužily. Díky lepšímu pohybu i důrazu však byly i nadále nebezpečnější a držely Pardubice na distanc od Kváčovy branky.

Dynamo se sérií přesilových her přece jen dostalo k soustavnému tlaku a vyrovnat mohl Nahodil, ovšem trefil pouze tyčku. Domácí pak měli k dispozici 25 vteřin přesilovky pět na tři a Kváča se vyznamenal při tvrdé ráně Sýkory. Motor se v těchto chvílích soustředil jen na defenzívu, ale nápor soupeře přesto neustál. Schaus při přesilovce v 54. minutě vydoloval kotouč pro Tomáška a ten se štěstím prostřelil Kváču.

Východočeši byli na koni a nadále útočili, ale další velkou šanci neproměnil Nahodil. Motoru pak stačila jediná přesilovka, aby si vzal vedení zpět: Rob dostal přihrávku na pravou stranu a v čase 59:12 z takřka nulového úhlu rozhodl přesnou ranou o první barážové výhře pro Motor.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 3. • 18:05
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
1:2
ONLINE
28. března
18:05
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
Góly

Domácí: 53:43. Tomášek

Hosté: 31:18. Chovan, 59:12. Rob

Sestavy

Domácí: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Čáslava, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Zajíc, Ščotka – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Tomášek, Hubáček – Zadina, Špirko, M. Kaut – Bárta, T. Kaut, Starý – Beran.

Hosté: Kváča (Gába) – F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák, Pajič, Chovan – Hřebejk, Rob, Dostálek – Šulek, Fronk, Vak – Babka, Škoda, Vlček.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Tošenovjan, Hlavatý

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10 045 diváků

Atmosféra před zápasem! Fanoušci Motoru už jsou v Pardubicích
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud