2. dubna 2017 • 19:50

Kometa - Mountfield HK 8:0. Kanonádu řídil hattrickem O. Němec

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Debakl! Kometa Brno ve třetím utkání semifinále Generali play off Tipsport extraligy roznesla Hradec Králové jednoznačně 8:0 a ujala se vedení 2:1 na zápasy. Domácí už od začátku zápasu diktovali tempo hry a díky hattricku obránce Ondřeje Němce si připsali drtivou výhru. Zkušený obránce se stal druhým zadákem v historii play off, kterému se podařilo nastřílet tři góly v jednom utkání.



Kometa slaví nejvyšší výhru v play off

Kometa vstoupila do utkání aktivně a snažila si v domácím prostředí vytvořit tlak, hosté však hned od úvodu ukazovali, že chtějí hrozit zejména z rychlých protiútoků. Bezbrankový stav se změnil v 8. minutě, kdy se po závaru před Rybárem dostal k puku obránce Němec a střelou od mantinelu posunul svůj tým do vedení. Vyrovnat mohli Bednář se Šimánkem, Čiliak však přečíslení dva na jednoho se štěstím vyřešil.

V 17. minutě se domácí už radovali z druhé trefy, rozhodčí však po konzultaci s kolegou u videa viděli situaci jinak. Puk po zakončení Vojtěcha Němce nepřešel brankovou čáru.

Jihomoravany to ale dlouho mrzet nemuselo. Dočekalova šance na konci první třetiny sice ještě gólem neskončila, ve 22. minutě se ale již v přesilové hře prosadil Erat. V jedné z mála hradeckých šancí mohl snížit Jarůšek, Čiliak však byl připravený.

Kometa Brno - Mountfield HK: Hattrick! Ondřej Němec se jako druhý obránce v historii play off trefil třikrát, 8:0
Video se připravuje ...

V 29. minutě se prosadil podruhé v zápase obránce Němec a o osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto. Ještě ve druhé třetině navíc Rybára překvapil přesnou střelou nad rameno pod horní tyč Hynek Zohorna a bylo jasné, že do vedení v sérii půjde Kometa.

Ve třetí třetině dostal v brance hostů šanci Kacetl, hned z první střely ale inkasoval, když jej překonal Nečas. Vzápětí byl vyloučen Köhler a Kometa vedla již 6:0. Eratovu střelu tečoval Zaťovič a připsal si stejně jako Erat první gól v play off.

Ze strany domácích to však zdaleka ještě nebylo všechno, o další branku se postaral obránce Gulaši při hře čtyři na čtyři. Hradec poté mohl snížit v krátké přesilovce pět na tři, Čiliaka však o čisté konto nepřipravil. Naopak při následné klasické přesilovce se do brejku dostal Ondřej Němec a završil hattrick.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
8:0
ONLINE
2. dubna
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 07:26. O. Němec, 21:50. M. Erat, 28:19. O. Němec, 36:06. H. Zohorna, 42:01. Nečas, 45:17. Zaťovič, 47:39. Gulaši, 51:13. O. Němec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec, J. Krejčík, Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, F. Král – M. Kvapil, Hruška, M. Erat – Dočekal, Čermák, Vincour – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vondráček.

Hosté: Rybár (40. Kacetl) – Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Vydarený, Pláněk, Čáp – Dej, Kukumberg, Jaroslav Bednář – Picard, T. Knotek, Jarůšek – Šimánek, Dragoun, Köhler – Kopta, Nedvídek, R. Pavlík.

Rozhodčí

Hribik, Pražák – Brejcha, Suchánek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Hráči Komety si užívají oslavné kolečko
Hráči Komety si užívají oslavné kolečko

 

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud