2. dubna 2017 • 22:24

Jihlava v boji o extraligu válí! Věříme si, těšilo po třetí výhře Zemana

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tým Jihlavy nepatřil mezi největší favority baráže, ale po třech kolech je v čele tabulky v boji o hokejovou Tipsport extraligy, kterou by v případě postupu mohl hrát s 12 tituly nejúspěšnější klub historie domácí nejvyšší soutěže poprvé od sezony 2004/05. Díky výhře nad Českými Budějovicemi 2:1 po samostatných nájezdech vede Dukla v boji o dvě místa mezi elitou o tři body před Karlovými Vary a svým dnešním sokem.



Přestože Dukla s šampionem druhé nejvyšší soutěže prohrávala, dokázala výsledek otočit. "Nevzdali jsme se, hecovali se a věřili jsme, že vyrovnáme. To se povedlo a pak asi v nájezdech vyhrál ten šťastnější, je to loterie," řekl útočník Adam Zeman, který ve třetí sérii rozhodl vítěznou brankou.

Jihlavě se proti Motoru daří, porazila ho v součtu s duely v první lize i popáté v sezoně. "Je sice hezké, že jsme s nimi už předtím v sezoně vyhráli čtyřikrát, ale tohle je úplně jiná soutěž. Věříme si ale na všechny, ať jsou to Budějovice, Pardubice nebo Vary. Myslím si, že všechny ty týmy jsou vyrovnané, ať jsou z první ligy nebo z extraligy. Je to vidět," doplnil Zeman.

Po gólu Filipa Vlčka z 42. minuta Dukla s Českými Budějovicemi poprvé v sezoně prohrávala, ale o deset minut později vyrovnal v přesilové hře David Kajínek a Zeman pak zařídil radost domácích. "Nepoložilo nás to a věřili jsme, že to tam ještě urveme na 1:1. Kája to tam super propálil," podotkl Zeman.

Jihlava - České Budějovice: Adam Zeman rozhodl v samostatných nájezdech o výhře domácích, 2:1
Video se připravuje ...

Poté co se během prvních dvou sérií rozstřelu trefili domácí kapitán Tomáš Čachotský a za hosty vyrovnal Miloslav Čermák, překonal Petra Kváču střelou na lapačku Zeman a Štěpán Hřebejk následně neuspěl. "Chtěl jsem to udělat už před nájezdem a to se mi povedlo. Gólman byl docela zajetý, tak jsem to tam trefil na lapačku," uvedl pětadvacetiletý útočník, který má na kontě 40 zápasů v extralize za Pardubice a Olomouc.

Dnešní utkání podle něj nebylo snadné i vzhledem k počasí. "Těžký terén byl neskutečně, je to pro oba týmy stejný. Poprali jsme se s tím docela dobře. Máme dva cenné body, každý bod je super a jsme rádi, že jsme je urvali," těšilo Zemana.

Pochvaloval si výkon sedmnáctiletého brankáře Jakuba Škarka, který ale bude už od pondělka Jihlavě chybět, neboť se přesune do přípravy české osmnáctky před mistrovstvím světa na Slovensku. Chytat bude zkušenější Miroslav Svoboda. "Kuba nás sakra podržel, výborně zachytal a díky němu jsme vyhráli," podotkl Zeman.

Hned v úterý se Jihlava představí na ledě Českých Budějovic. "Bude to stejně těžký zápas, oni tam možná budou ještě aktivnější v domácím prostředí. Musíme se na to připravit, abychom udrželi začátek. Pokusíme se vstřelit nějaké góly třeba z brejků a přesilovky asi taky budou hodně rozhodovat," dodal Zeman.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
2:1
ONLINE
2. dubna
17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
Góly

Domácí: 51:48. Kajínek, . Zeman

Hosté: 41:18. Vlček

Sestavy

Domácí: Škarek (M. Svoboda) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža – Důras (A), J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Danišovský, Březina, Jergl.

Hosté: Kváča (Gába) – F. Novák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák (A), Pajič, Chovan – Fronk, Rob, Dostálek – Vlček, Vak (A), Hřebejk – Babka, Škoda, Šulek – Guman.

Rozhodčí

Kubičík, Svoboda – Bláha, Špůr

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6200 diváků

Tomáš Čachotský byl jedním ze dvou úspěšných střelců Jihlavy v nájezdech
Tomáš Čachotský byl jedním ze dvou úspěšných střelců Jihlavy v nájezdech

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud