Pavel Ryšavý
4. dubna 2017 • 07:30

Hrdina Knotek rozsekl bitvu v Brně svými nájezdy: Ten první byl haluz

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vypadal jako T.J. Oshie na olympiádě v Soči. Hradecký útočník Tomáš Knotek se stal králem samostatných nájezdů s Kometou. Dvakrát se rozjel, dvakrát proměnil, dvakrát zvolil úplně jiné zakončení. „Ten první byla docela haluz, brankář mi tam sáhl. Ale myslím, že kdyby to neudělal, zametal bych do prázdný branky. Při druhý penaltě jsem si docela věřil, i když to bylo nakonec tak tak,“ smál se útočník, který zařídil vítězství Mountfieldu 1:0.



V neděli nakoupil Hradec ranec. 0:8, blamáž jako... jako Brno. O den později to byl jiný tým. Důraznější, pečlivější. Mountfield obětavě bránil. Po 80 minutách byl stav 0:0 a v samostatných nájezdech měli Východočeši dvě jistoty. V bráně Patrika Rybára, který pustil jedinou střelu a vepředu Tomáše Knotka. Šikovný centr proměnil obě dvě své akce.

„Abych řek pravdu, dal jsem zatím snad jenom jeden nájezd, ani nevím z kolika. Takže je dobře, že jsem si to zrovna takhle načasoval. Bylo to hrozně důležité,“ radoval se Knotek. Vypadal, že by klidně mohl jezdit do půlnoci. „Teď už se v semifinále nájezdy jezdit nebudou, musí se rozhodnout ze hry. No... Něco v záloze ještě mám. Doufám, že ještě bude příležitost to někdy vytáhnout,“ usmíval se hradecký útočník.

Kometa Brno - Mountfield HK: Série je srovnaná! Vítězným střelcem je Tomáš Knotek
Video se připravuje ...

Sám pak chválil další velký večer brankáře Patrika Rybára: „Ten minulý zápas byl o tom, že jsme mu nepomohli, a proto jsme dostávali blbý góly. Teď to vyloženě zavřel a 80 minut nic nedostal. Je jeho velkou zásluhou, jak to dopadlo.“

Hradec byl taky v Brně mnohem důraznější než v prvním zápase. „Ano, u nás doma jsme ve druhém utkání taky přidali na tvrdosti, to samé jsme chtěli předvádět i v neděli, jenže nám tam brzy padl gól a Kometě to tam pak lítalo dál. Tentokrát jsme obstáli na jedničku,“ užíval si vyrovnání série na 2:2 penaltový hrdina. „Pokusíme se teď udělat všechno proto, abychom sem v sobotu přijeli za stavu 3:2 pro nás,“ dodal Tomáš Knotek.

Jarůšek o bitce: Malec šel do mě, shodil jsem rukavice a odnesl to
Video se připravuje ...
Mountfield vyrovnal sérii. Vyhrál šťastnější ne lepší, smutnil Němec
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 4. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
0:1
ONLINE
3. dubna
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí:

Hosté: . T. Knotek

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – J. Krejčík, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Bartejs, F. Král – M. Kvapil, Hruška, M. Erat – Dočekal, Čermák (C), Vincour – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – Mallet, Nečas, H. Zohorna – Vondráček.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Dietz, Gregorc, Newton, Štajnoch, Čáp – Šimánek (A), Dragoun, Köhler – Dej, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Picard, T. Knotek, Jarůšek – Kopta, Nedvídek, R. Pavlík.

Rozhodčí

Pešina, Hejduk – Barvíř, Blümel

Stadion

DRFG Arena, Brno

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud