6. dubna 2017 • 04:58

NEJ z Chomutov-Liberec: Dvě bitky za 19 vteřin, záhadné střídání Lašáka

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistrovská jízda se zarazila! Liberečtí hokejisté nedokázali ani na druhý pokus uspět na ledě Chomutova a padli rozdílem 3:5. Za vyrovnání série na 2:2 mohou být chomutovští fanoušci vděční především skvěle hrajícímu kapitánovi Michalu Vondrkovi, který vstřelil hattrick. V následujícím textu si připomeňte nejzajímavější momenty ze čtvrtého semifinálového zápasu.    



V Liberci se mohou chytat za hlavy! Ztratili i druhé venkovní utkání série. Přitom se jako první prosadili. Skóre otevřel již v 5. minutě zápasu útočník Dominik Lakatoš. Tlakem, kterým na ně Piráti tlačili, však hosté přišli o vedení a po obratu už jen dotahovali. 

Chomutov - Liberec: Lakatoš střelou pod horní tyč Lacovy brány otevřel skóre, 0:1
Video se připravuje ...

Bílí Tygři navíc museli řešit nepříjemnost v brankovišti. Liberecká jednička Ján Lašak se sápala ve 29. minutě hry po puku a z nevyjasněných důvodů zůstala ležet na ledě. Z bližšího pohledu bylo zřejmé, že brankář měl bolesti, které nejspíš zapříčinil letící kotouč. Nicméně poté, co se sebral z ledu, odešla gólmánská stálice hostů na střídačku a zbytek utkání odchytal Roman Will.

Chomutov - Liberec: Lašák v problémech! Musel střídat, nahradil ho Will
Video se připravuje ...

Chomutovští poté dvakrát v zápase ukořistili dvoubranková vedení, která se Liberci sice podařilo snížit, ale vyrovnání Piráti nepřipustili. Nezaváhali ani v posledních dvou minutách, kdy byl stav utkání 3:2 pro domácí a Bílí Tygři měli přesilovku. Vedení domácích zvýšil do prázdné brány parádní akcí chomutovský kapitán Michal Vondrka, pro kterého to byl gól č. 2. Hosté vzápětí snížili na 3:4 díky Lakatošovi.

Chomutov - Liberec: Liberečtí se nestihli vrátit, Vondrka páli do prádzné brány, 4:3
Video se připravuje ...

Naděje jim však definitivně uťal Vondrka, který se podruhé trefil do prázdné klece a dovršil tak poněkud nevídaný hattrick. Liberečtí v tu chvíli již neměli co ztratit a tak z nich nervy přímo tekly. Za okamžik po páté brance Chomutova se ztrhly dvě velké bitky, ve kterých pěsti létaly vzduchem. Prvními aktéry se stali chomutovský forvard Dávid Skokan a liberecký bek Ondřej Vitásek . Za devatenáct vteřin je doplnili útočníci Lukáš Vantuch a Michal Poletín.

Chomutov - Liberec: Hattrick! Vondrka se podruhé trefil do prázdné brány a završil hattrick, 5:3
Video se připravuje ...

Chomutov - Liberec: Liberečtí se cpali do brankoviště a vznikla z toho bitka
Video se připravuje ...

Chomutov - Liberec: Parádička pro diváky! Vantuch si to rozdal s Poletínem
Video se připravuje ...

Zápas tak skončil závalem emocí, který byl famózní pastvou pro oči fanoušků. Podobně vypjatý střet se dá očekávat v pátek na libereckém ledě.

MATCH OVERVIEW LEGACY
5. 4. • 17:20
Piráti Chomutov
Piráti Chomutov
5:3
ONLINE
5. dubna
17:20
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 23:24. Kaše, 35:41. Vondrka, 44:15. Valach, 58:25. Vondrka, 59:16. Vondrka

Hosté: 04:43. Lakatoš, 45:19. R. Šimek, 58:57. Lakatoš

Sestavy

Domácí: J. Laco (Král) – L. Chalupa, Rutta, Kudělka, Flemming, Dlapa, Valach, Skinner – Tomica, Huml, Vondrka (C) – Sklenář, V. Růžička, Račuk – Poletín, Skokan, Koblasa – Lauko, Kaše, Hlava – Raška.

Hosté: Lašák (29. Will) – R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Mojžíš – Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok – Bartovič, Plodek, Radivojevič (C) – Valský, Bližňák, Svačina – J. Stránský, Vantuch, Ordoš.

Rozhodčí

Vladimír Pešina, Oldřich Hejduk – Stanislav Barvíř, Petr Blümel

Stadion

SD ARÉNA

Návštěva

5250 (vyprodáno) diváků

     

 

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud