8. dubna 2017 • 22:10

NEJ z Kometa - Mountfield HK. Otřesy Němce i sudího, výtečný Čiliak a tma

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla jízda! Šesté semifinále Generali play off Tipsport extraligy mezi Kometou Brno a Mountfieldem HK (2:1pp) nabídlo strhující podívanou. Brňané vděčí za postup Hynku Zohornovi a zejména výtečnému Marku Čiliakovi. Vítězný zápas ovšem nedokončil Ondřej Němec, který zřejmě podobně jako čárový sudí Tomáš Brejcha utrpěl otřes mozku. Kromě důrazných zákroků a šarvátek viděli diváci i několik úsměvných okamžiků, jako když zhasla světla, nebo když sudí upravovali rýhu v ledu. Podívejte se na nejzajímavější momenty rozhodujícího utkání série.



Pro Východočechy skončila sezona vyřazením v semifinále, ale nutno podotknout, že padli se ctí. Porážka na ledě Komety je bolela i fyzicky, což by mohl dosvědčit Alexandre Picard, kterého v úvodu druhé třetiny narazil na mantinel Tomáš Malec a vysloužil si za to první menší trest zápasu.

Kometa Brno - Mountfield HK: Au! Malec zboural Picarda, ten skončil na mantinelu
Video se připravuje ...

Další šok přišel za polovinou prostředního dějství, ale tentokrát vykouzlil fanouškům úsměv na rtech. Když se totiž bojovalo na jedné z modrých čar, zničehonic zhasla v DRFG aréně světla. Nakonec se však jednalo pouze o chvilkový výpadek a utkání po pár vteřinách opět pokračovalo.

Kometa Brno - Mountfield HK: Budiž tma! V DRFG aréně zhasla světla
Video se připravuje ...

Nad domácí tvrzí však mohlo být temno v závěru prostřední části. Necelé dvě minuty před koncem ujížděli Alexandre Picard s  Richardem Jarůškem do přečíslení dvou na jednoho a zakončení druhého jmenovaného výborně vychytal brankář Marek Čiliak, který se dostával do tempa a do osudu utkání nepromluvil naposledy.

Kometa Brno - Hradec Králové: Picard s Jarůškem ujížděli na Čiliaka, ten fantasticky zasáhl
Video se připravuje ...

Pořádná divočina se rozjela až v závěrečné dvacetiminutovce. Více než dvě minuty před koncem však přišli o svého parťáka rozhodčí. Čárový rozhodčí Tomáš Brejcha totiž u modré čáry couval před dojíždějící dvojicí soupeřů a při svém pohybu zakopl a spadl. Závěrečnou třetinu nakonec dopískal, ale během přestávky před prodloužením ho vystřídal náhradník.

Kometa Brno - Mountfield HK: Rozhodčí se přimotal do souboje, zůstal ležet otřesen na ledě
Video se připravuje ...

O několik vteřin po zmíněném zákroku se strhla před brankou Mountfieldu další mela. Obránce René Vydarený totiž natlačil na branku Alexandreho Malleta, který zboural brankáře Patrika Rybára. Slovenský strážce svatyně spadl k ledu a nakonec ho zavalila branka. Nepříjemný střet ustáli všichni hlavní aktéři ve zdraví.

Kometa Brno - Hradec Králové: Mallet zboural bránu, Rybár pod ní zůstal uvězněn
Video se připravuje ...

Kometa nakonec utkání zvládla, ale mohlo být všemu jinak. Fantasticky chytající Marek Čiliak se totiž do statistik zápasu zapsal ještě v závěrečných vteřinách, když výborným zákrokem zachránil svůj tým od gólu a posunul tak utkání do prodloužení.

Kometa Brno - Mountfield HK: Zákrok utkání! Podívejte, jak Čiliak zasáhl těsně před hvizdem
Video se připravuje ...

To bohužel nezačalo pro Kometu růžově. V první minutě si totiž Bedřich Köhler vyšlápl u mantinelu na Ondřeje Němce, a ten si dal po nárazu hlavou o tvrzené sklo. Zkušený obránce bez pohybu spadl k ledu a nakonec si zřejmě odnesl otřes mozku a okamžitý konec v utkání.

Na ledě se dokonce objevila nosítka, ale mistr světa z roku 2010 nakonec odjel do kabin po svých. Otázkou zůstává, zda bude moci do finále zasáhnout.

Kometa Brno - Mountfield HK: Kometa přišla o klíčového obránce! Ondřej Němec se zranil při souboji u mantinelu
Video se připravuje ...

Zákrok na klíčového zadáka se pochopitelně nelíbil fanouškům, jejichž reakce ovšem nebyla ideální. Domácí fanoušci totiž zasypali led kelímky a různými předměty, které bylo potřeba uklidit. Rozhodčí dokonce prokázali své kutilské umění, když u mantinelu zalévali vzniklou rýhu, aby se mohlo pokračovat ve hře. To se jim naštěstí podařilo…

Kometa Brno - Mountfield HK: Hráči pomáhali uklízet led, rozhodčí zaléval díru vodou z pet láhve
Video se připravuje ...

Kdyby sudí před startem třetí třetiny tušili, jak náročná práce je čeká, nejspíš by se jim čela pořádně orosila. Ve třetí třetině rozdali celkem třináct (!) dvouminutových trestů a v prodloužení poslali na trestnou i Martina Štajnocha.

Tomu se ovšem za katr nechtělo a pokračoval ve slovní výměně názorů s  Michalem Gulašim . Zasáhnout tak musel čárový sudí Libor Suchánek, který viníka doslova dovezl až na trestnou lavici.

Kometa Brno - Hradec Králové: Štajnoch nedovoleně bránil Erata, rozhodčí ho odvezl na trestnou
Video se připravuje ...

Nejzářivější okamžik večera přišel v čase 77:19. Když už fanoušci pomalu vyhlíželi první přestávku v prodloužení, prosadil se Hynek Zohorna a stejně jako před třemi lety otevřel pro Kometu finálovou bránu.

Na svého soupeře Moravané ještě čekají, ale série začne dvěma zápasy v pátek 14. dubna a v sobotu 15. dubna. Otázkou zůstává, zda je Brňané odehrají doma či venku.

Kometa Brno - Hradec Králové: Euforie v Brně! Hynek Zohorna vystřelil Kometě postup do finále
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 4. • 17:20
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
2:1
ONLINE
8. dubna
17:20
Mountfield HK
Mountfield HK
Góly

Domácí: 43:21. V. Němec, 77:19. H. Zohorna

Hosté: 05:29. Džerinš

Sestavy

Domácí: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), J. Krejčík, Gulaši, Kováčik, Bartejs, Malec, Trška, Zábranský – M. Kvapil, Hruška, M. Erat – Dočekal, Čermák (C), Vondráček – Zaťovič (A), V. Němec, Haščák – H. Zohorna, Nečas, Mallet.

Hosté: Rybár (J. Pavelka) – Vydarený (A), Pláněk, Čáp, Gregorc, Newton, Štajnoch, Dietz – Šimánek (A), Dragoun, Köhler – Dej, Kukumberg, Jaroslav Bednář (C) – Picard, T. Knotek, Jarůšek – Kopta, Džerinš, R. Pavlík.

Rozhodčí

Hejduk, Mrkva – Brejcha, Suchánek

Stadion

DRFG Arena, Brno

Návštěva

7700 (vyprodáno) diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud