9. dubna 2017 • 20:03

Pardubice v baráži sejmuly lídra, Motor vyloupil Karlovy Vary

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

V 6. kole baráže o hokejovou extraligu se v neděli utkaly na domácím ledu Karlovy Vary s Českými Budějovicemi a prohrály 1:2. Vedoucí Jihlava vyrazila do Pardubic, kde jako aktuální lídr baráže nestačila na Dynamo a prohrála 1:3.



Hokejisté vedoucí Jihlavy si připsali první porážku, na ledě Pardubic prohráli 1:3. Dukla ještě na začátku třetí třetiny vedla, ale Dynamo výsledek otočilo a zaznamenalo druhou tříbodovou výhru za sebou. V tabulce se přiblížilo Jihlavě na jediný bod.

Vyprodaná pardubická aréna sledovala od počátku opatrnou partii, které nechybělo nasazení, ale šancí bylo pomálu. K první možnosti se při přesilovce dostali domácí, jenže Rolinek před odkrytou klecí promáchl. Jihlava pak hrála dokonce proti třem a Říhova střela propadla Růžičkovi do branky. Chvíli nato mohl druhý gól přidat Seman, ale tentokrát si domácí gólman poradil. Tentýž hráč v závěru první části neproměnil samostatný únik.

Jihlava si nicméně aktivitu přenesla i do druhé třetiny a do poloviny zápasu byla jasně lepší. Růžička musel zlikvidovat střelu Hubáčka a pak také další Semanovu šanci při přesilovce Dukly. Domácí vrátilo do hry až Tomáškovo zakončení nad, které završilo dlouhé obléhání jihlavské branky.

Dukla se nikam nehnala a čekala na svoji šanci. Ta přišla s brejkem Březiny, který málem využil přílišné horlivosti pardubickým hráčů. S přibývajícím časem hráči obou týmů notně přitvrdili a k vidění byla celá řada rozmíšek a osobních střetů. Jeden z přestupků mohl v závěru druhé části potrestat Petr Sýkora, jenže v čisté gólovce přestřelil horní tyč.

Přesilovka vyšla domácím až na začátku třetí části. Ke kotouči se dostal mezi kruhy Nahodil a z otočky zamířil přesně k tyči. A ve 49. minutě Dynamo dokonalo obrat. Opět to bylo při přesilovce, jen tentokrát zblízka dorážel důrazný Schaus. Stejnou možnost dostali i Jihlavští, ale víc než Říhovu nepřesnou střelu nevyprodukovali. Závěr si Dukla zkomplikovala vlastním faulem a ve zbývajícím čase už zápas zvrátit nedokázala. Do prázdné klece zpečetil výhru Pardubic Ján Sýkora.

Pardubice - Jihlava: Rolinek odvedl skvělou práci, Schaus už jen dorazil do brány a poslal domácí do vedení 2:1
Video se připravuje ...

Výhra Motoru vystřelil Čermák

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v Karlových Varech 2:1 a dostali se v tabulce z posledního místa před Energii. Západočeši sice vedli už po 40 vteřinách po brance Milana Mikulíka, ale Motor výsledek otočil v přesilových hrách. Ještě v první třetině vyrovnal Rok Pajič a v 29. minutě rozhodl Miloslav Čermák.

Domácím vyšel vstup do utkání. Rachůnkovu střelu ještě Kváča vykryl, ale Mikulík z dorážky otevřel skóre. Západočeši pak ale vlastní nedisciplinovaností během úvodního dějství nabídli hostům čtyři přesilovky, z toho 93 vteřin v pěti proti třem.

Jihočeši využili až tu čtvrtou, v které se po vyšachování domácí obrany v 17. minutě trefil Pajič. Vedení mohl domácím v závěru třetiny vrátit Tuominem, ale Kváču z bezprostřední blízkosti nepřekonal.

Častá vyloučení hráčů Energie pokračovala i po přestávce a Motor otočil stav při trestu Skuhravého. Kombinaci Jihočechů úspěšně zakončil po Novákově přihrávce z mezikruží Čermák.

Domácí mohli děkovat brankáři Honzíkovi, že na ukazateli zůstával jen jednogólový rozdíl. Karlovy Vary se i kvůli častým vyloučením ve druhém dějství do větší příležitosti nedostaly.

V závěrečné části si Energie vytvořila tlak, největší šanci na vyrovnání měli v 45. minutě Beránek s Grígerem, ale Kváča svůj tým podržel. Hosté obětavým výkonem v defenzivě hlídali těsné vedení, a přestože se zbytek zápasu odehrál prakticky před jejich brankou, náskok udrželi. Stav už nezměnila ani závěrečná

Karlovy Vary - České Budějovice: Čermák zavěsil puk pod víko domácí brány a poslal Motor do vedení, 1:2
Video se připravuje ...

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Energie Karlovy Vary - Motor České Budějovice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky:
1. Mikulík (T. Rachůnek) - 17. Pajič (M. Čermák), 29. M. Čermák (F. Novák, Chovan). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 10:5. Využití: 0:2. Diváci: 3956.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, D. Kindl - Kohout, Tuominen, Vachovec - Flek, Dušek, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
České Budějovice: Kváča - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík - M. Čermák, Chovan, Pajič - M. Heřman, Rob, Fronk - Hřebejk, F. Vlček, Dostálek - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek.

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 4. • 15:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
1:2
ONLINE
9. dubna
15:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
Góly

Domácí: 00:40. Mikulík

Hosté: 16:31. Pajič, 28:02. Čermák

Sestavy

Domácí: Honzík (Závorka) – M. Rohan, Sičák (A), Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Dujsík, Weinhold – T. Rachůnek, Gríger, Mikulík – Kindl, Skuhravý (C), Gorčík – Vachovec (A), Tuominen, Kohout – O. Beránek, Dušek, Flek.

Hosté: Kváča (Gába) – Fillman, F. Novák (C), Pavlin, Pýcha, Vráblík, Mucha, Žovinec – Chovan, Pajič, Čermák (A) – Fronk, Rob, Heřman – Dostálek, Vlček, Hřebejk (A) – Šulek, Škoda, Babka.

Rozhodčí

Hejduk, Pražák – Komárek, Ondráček

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3956 diváků

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 4. • 17:00
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
3:1
ONLINE
9. dubna
17:00
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
Góly

Domácí: 42:08. Nahodil, 48:46. Schaus, 59:18. J. Sýkora

Hosté: 13:19. J. Říha

Sestavy

Domácí: Martin Růžička (J. Hübl) – Schaus, Ščotka, Trončinský, Chaloupka, Ovčačík, Čáslava, Zajíc – P. Sýkora, Nahodil, Rolinek – J. Sýkora, Špirko, Hubáček – Beran, Tomášek, Bárta – Starý, T. Kaut, Panna.

Hosté: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Půža, Šidlík, Kaláb – Důras, J. Skořepa, Diviš – Jiránek, Hubáček, Anděl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Danišovský, Březina, Jergl.

Rozhodčí

Svoboda, Šír – Jelínek, Pešek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

10 194 (vyprodáno) diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

Petr Kváča inkasoval od Karlových Varů je jeden gól
Petr Kváča inkasoval od Karlových Varů je jeden gól

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud