9. dubna 2017 • 21:20

NEJ z Chomutov – Liberec: Radost z finále, rozbité plexi i zraněný Tomica

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je rozhodnuto. Finále hokejového Generali play off Tipsport extraligy si s brněnskou Kometou zahrají i obhájci loňského titulu z Liberce. V šestém vzájemném utkání porazili chomutovský výběr 4:0 a ze semifinále postupují se skóre 4:2 na zápasy. Kromě čtyř branek nabídlo poslední semifinále letošního roku i řadu dalších zajímavých momentů. Od rozbitého plexiskla, přes ošklivý Tomicův náraz do mantinelu až po obrovskou radost Liberce z postupu.



Liberečtí hokejisté se do utkání pustili s obrovskou chutí. Už ve třetí minutě vedli 1:0 po gólu Petra Jelínka. Ve třinácté minutě bylo utkání na několik minut přerušeno. Na vině bylo špatně zasazené plexisklo, které museli správci vyměnit.

Chomutov - Liberec: Problém v SD areně, napravovalo se plexisklo
Video se připravuje ...

Delší pauza Bílé Tygry nezarazila, ba naopak. Už v patnácté minutě mohli vést 2:0. Radivojevičovi se podařilo překonat chomutovského brankáře, o puk se však skvostně postaral Ján Rutta a na poslední chvíli ho hokejkou ve vzduchu usměrnil do bezpečí.

Chomutov - Liberec: Radivojevič překonal Laca, Rutta vytáhl skvělý obranný zákrok
Video se připravuje ...

Ve 29. minutě domácím fanouškům zatrnulo. V souboji o puk totiž nešťastně upadl Marek Tomica a narazil hlavou na mantinel. Přerušovat se však nemuselo, i přes prokazatelnou bolest se dokázal ihned přemístit na střídačku.

Chomutov - Liberec: Au, tohle bolelo! Tomica v souboji se Šimkem narazil hlavou o mantinel
Video se připravuje ...

Ve 49. minutě za stavu 0:3 z pohledu domácího mužstva byli Piráti od gólu kousek. Liberecký brankář Will totiž špatně rozehrál a přihrál puk rovnou na hokejku protihráče. Následnou střelu však bravurně vychytal a svou chybu napravil.

Chomutov - Liberec: Není důležité jak, ale jestli vůbec! Takhle Will zastavil puk
Video se připravuje ...

Chomutovští více než pět minut do konce zápasu vyzkoušeli hru 6 proti 4, během chvíle však inkasovali do prázdné brány čtvrtý gól a o druhém finalistovi tak bylo rozhodnuto. Liberec se tak pokusí obhájit titul z loňského roku, letos se postaví proti Kometě Brno.

Chomutov - Liberec: Kometa již zná svého soupeře, druhým postupujícím jsou Bílí Tygři
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Hokejisté Liberce si opět po roce zahrají v extralize o titul. Úřadující mistři vyhráli v Chomutově 4:0, celou sérii 4:2 a ve finále vyzvou Brno.
Hokejisté Liberce si opět po roce zahrají v extralize o titul. Úřadující mistři vyhráli v Chomutově 4:0, celou sérii 4:2 a ve finále vyzvou Brno.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud