10. dubna 2017 • 12:12

Manažer Varů Vaněk: Hráči Motoru simulují, je to jejich jediná zbraň

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení extraligových Karlových Varů si stěžuje na časté simulování hokejistů Českých Budějovic v zápasech baráže i na výkon rozhodčích v nedělním vzájemném zápase. Podle vyjádření na svém webu podal klub několik podnětů disciplinární komisi, aby se nesportovním chováním hráčů Motoru zabývala, a se stížností kontaktoval i šéfa extraligy Josefa Řezníčka a předsedu komise rozhodčích Vladimíra Šindlera. Zároveň s okamžitou platností vetoval hlavního arbitra Daniela Pražáka.



"To, co předvádí hráči Motoru ve svých utkáních, jsem už dlouho nezažil. Jsem konsternován tím, jakým způsobem si na rozhodčích vymáhají vylučování a fauly. Při každém sebemenším dotyku padají, teatrálně zahazují rukavice a přilby, neustále simulují, nalehávají soupeři na hokejky, aby si vynutili za každou cenu vyloučení," uvedl generální manažer Energie Miroslav Vaněk s tím, že Jihočeši na přesilové hry spoléhají. "Je to jejich jediná zbraň, kterou v baráži mají, a proto mají hráči, dle mého názoru, jednoznačné zadání zkoušet to na rozhodčí, jak se dá," řekl Vaněk.

České Budějovice v neděli v Karlových Varech vyhrály 2:1 a obě branky vstřelily v početních výhodách. Rozhodčí Pražák a Oldřich Hejduk domácím udělili deset menších trestů. "Utkání absolutně nezvládli a udělali desítky chyb, kdy od samého začátku zápasu polykali simulování a skákání budějovických hráčů na led a do mantinelu, což bylo leckdy až komické. Zásadním způsobem tím rozhodčí ovlivnili utkání a náš klub poškodili," uvedl Vaněk. Poukázal na fakt, že Pražák pochází z Českých Budějovic a míní, že zápasy Motoru by řídit neměl.

Vaňkovy výroky jsou to jediné, co by se mělo řešit, vzkazují Budějovice

Českobudějovický klub se proti obvinění ohradil. "Vyjádření generálního manažera Vaňka a podnět karlovarského klubu pro disciplinární komisi ČSLH považujeme za snahu známou spíše z politických kruhů na odlákání pozornosti od skutečných problémů, které zjevně karlovarský klub má. Výkon rozhodčích ve vzájemném duelu byl standardní," napsal v reakci na Vaňkovo prohlášení generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

"Jediné, co by měla disciplinární komise případně řešit, jsou výroky pana Vaňka, které jsou absolutně za hranou a poškozují dobré jméno našeho klubu," dodal Bednařík s tím, že žádný podnět disciplinární komisi na přezkoumání Vaňkova jednání Budějovice podávat nebudou.

Západočeši i přes dnešní kritiku rozhodčích ocenili výkon dvojice Petr Lacina, Jan Hribik, kteří řídili předešlý vzájemný zápas obou celků. V tomto utkání Energie zvítězila 4:3. I v něm Západočeši inkasovali všechny branky v oslabení.

"Požádal jsem pana Šindlera, aby s maximální obezřetností a profesionalitou nasazoval a vybíral rozhodčí do dalších utkání baráže tak, aby nebyla poškozována hra samotná a celá extraligová baráž jako taková. Zatím musím bohužel konstatovat, že rozhodčí utkání baráže až na výjimky nezvládají. Žádáme, aby druhou polovinu baráže pískali jen ti nejlepší rozhodčí, které má komise k dispozici," dodal Vaněk.

Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

Karlovy Vary - České Budějovice: To je rychlost! Mikulík otevřel skóre po čtyřiceti vteřinách, 1:0
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - České Budějovice: Vyrovnáno! Pěknou kombinaci zakončil Rok Pajič do prázdné brány, 1:1
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - České Budějovice: Čermák zavěsil puk pod víko domácí brány a poslal Motor do vedení, 1:2
Video se připravuje ...

Karlovy Vary - České Budějovice: Tyč! Pýcha rozezvučil pouze brankovou konstrukci
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud