12. dubna 2017 • 04:40

Bitva kamarádů. Čiliak? Oba jsme ze Zvolena, znám jeho rodiče, hlásí Lašák

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už v pátek začne finálová série Generali play off Tipsport extraligy mezi brněnskou Kometou a Libercem. Ve dvou nejlepších týmech soutěže se proti sobě postaví i dva krajané a kamarádi - brankáři Marek Čiliak a Ján Lašák. "Určitě se těším. Užíváme si to už teď, je to super a už ať to vypukne," neskrývá nadšení z postupu brněnský brankář.



S Jánem Lašákem je pojí přátelství, nyní budou proti sobě soutěžit o titul mistra extraligy. Podle Čiliaka ovšem žádné velké hecování neproběhlo. "Včera měl Janko narozeniny, můj malý také. Jsou narození ve stejný den, něco jsme si napsali. Potom si povíme až na konci série, nemám ve zvyku psát si s někým či se hecovat ještě před tím, než začne hokej," vysvětlil.

"Tím, že jsme oba ze Zvolena, tak jsme na sebe naráželi, znám jeho rodiče," přiblížil jejich kamarádský vztah Lašák.

Jána Lašáka ke konci semifinálové série trápilo nespecifikované zranění, kvůli kterému musel přenechat brankoviště svému kolegovi Romanu Willovi. Zatím tak není jisté, jestli bude na finále fit. "Já bych určitě chtěl, aby chytal. Stát proti němu by byl takový bonbónek. Nechce mi ale říct co mu je," krčil rameny Čiliak.

Brankář Komety Čiliak o hecování s Lašákem: Povíme si po finále
Video se připravuje ...

Souboj o titul mezi Brnem a Libercem bude určitě napínavý. Proběhla mezi oběma slovenskými brankáři i nějaká sázka? "Něco tam je, ale teď to nechci nějak rozpitvávat," mlžil Čiliak. To Lašák byl o něco sdílnější.

"Hecování tam je. Vsadili jsme se o víno a už mi psal, ať si ho připravím. Na to jsem mu napsal, že jemu víno připravím klidně, že sám si dám šampus," smál se liberecký brankář.

Oba brankáři se spřátelili za trochu netradičních okolností. Před lety bojovali proti slovenskému hokejovému svazu. "Čiliak dostal tenkrát distanc a nesměl hrát v reprezentaci. My jsme to rozpoutali a on to odnesl, byl taková naše kavka," vzpomínal se smíchem Lašák.

Lašák o Čiliakovi: Vsázíme se o víno
Video se připravuje ...

Cena lístku na finále v Brně překročí tisíc korun
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud