15. dubna 2017 • 05:00

Kometa válí! Obraty zničila Spartu, v Liberci stáhla ztrátu za 39 sekund

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kometa Brno vstoupila do finále Generali play off Tipsport extraligy s Libercem (4:3) stejným stylem, kterým ve čtvrtfinále smetla Spartu. Svěřenci Libora Zábranského se v prvním finálovém utkání na ledě Bílých Tygrů psychicky nesložili ani přes liberecké vedení 2:0 a ještě v první třetině skóre otočili. I s potřebnou dávkou štěstí, kterému šli naproti. „Nikdy se nevzdáváme, v tom je naše síla,“ těší obránce Jakuba Krejčíka.



Jak otočit zápas za stavu 0:2? Zeptejte se v Brně. Kometa opět dokázala, že psychicky náročné průběhy zápasů zvládá a do finálové série s Libercem vstoupila vítězstvím 4:3, přestože v čase 10:20 prohrávala o dvě branky 0:2.

Po 39 vteřinách už ale svítil na výsledkové tabuli stav 2:2. „Rychlé vyrovnání bylo důležité. Tento okamžik asi rozhodl,“ uznal po utkání obránce Jakub Krejčík. Severočeši sice dokázali vyrovnat, ale ve vlastní přesilové hře nakonec nezachytili Alexandra Malleta, který vstřelil vítězný gól. Moravané tak vstoupili do finále cennou výhrou.

Tým Libora Zábranského nebyl v podobné pozici poprvé. Dvakrát už stejně otočil první a třetí čtvrtfinálové utkání se Spartou a v tom třetím zvítězil, přestože prohrával 0:1 a 1:2. „To mi ale hlavou vůbec neproběhlo,“ odmítl Krejčík vzpomínky na úspěšnou sérii s pražským týmem.

Liberec - Kometa Brno: Gól do šatny, Tomáš Malec vstřelil gól na 2:3
Video se připravuje ...

Brno tak ukázalo, že kromě zkušeného kádru má také ohromnou psychickou sílu. „Nikdy se nevzdáváme, v tom je naše síla. Snažíme se pořád makat po celý zápas,“ řekl po prvním vítězství obránce Komety, podle kterého se může jednat o klíčový triumf.

„Nabudí to dost. Navíc ještě tady v Liberci, na ledě obhájce titulu. Těch zápasů je ale ještě dost, které zbývají. Můžeme si to možná chvilku užít a vychutnat, ale jak se vyspíme, už je třeba myslet na další zápas," krotil euforii Krejčík.

Brňané se tak v sobotu pokusí napodobit sérii se Spartou, se kterou vyhráli i druhý venkovní duel a nakonec se nastartovali za jednoznačným postupem do semifinále.

MATCH OVERVIEW LEGACY

Rychle jsme vyrovnali a to rozhodlo. Skvělý týmový výkon, chválil Krejčík
Video se připravuje ...

Kometa oslavuje gól do sítě Liberce
Kometa oslavuje gól do sítě Liberce

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud