16. dubna 2017 • 20:00

Jihlava bere další výhru! Pardubice uspěly ve Varech 5:3 a jsou druhé

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Důležitou výhru si v 9. kole baráže o hokejovou Tipsport extraligu připsali hokejisté Pardubice, kteří zvítězili v Karlových Varech 5:3. Východočeši rozhodli o vítězství obratem během 26 vteřin a jsou druzí. V čele zůstávají po domácí výhře 5:1 nad Motorem hokejisté Jihlavy. Rozestup mezi první Duklou a posledními Karlovými Vary už je pětibodový.



Výhru Pardubic zařídil obrat Sýkorů

Dynamu se ideálně vydařil vstup do utkání, když už po 40 sekundách hry otevřel skóre Rolinek, jehož nezištně našel před odkrytou brankou Tomášek. Domácí však rychle odpověděli a Flek svým šestým gólem v baráži vyrovnal.

Oba týmy následně nevyužily první přesilové hry, v 11. minutě však potrestal pardubickou chybu v rozehrávce Gríger, jenž překonal Růžičku po přečíslení tří na jednoho. Další gól mohl přidat Dušek, pardubický brankář si však s jeho pokusem poradil.

Ve 24. minutě se do brejku dostal Flek, kvůli faulu Jána Sýkory však svůj nájezd neproměnil. Energie následnou přesilovku nezužitkovala a i díky tomu mohl ve 28. minutě Ovčačík vyrovnat. Růžička si poté poradil s šancí Rýgla, ale když Vachovec tečoval Rohanovu střelu od modré čáry, Západočeši opět vedli.

Karlovy Vary - Pardubice: Obrat za 26 vteřin! Petr Sýkora vyhnal Honzíka rovnou do kabiny, 3:4
Video se připravuje ...

Ve 34. minutě ukončil početní výhodu Energie nafilmovaným pádem kapitán Skuhravý a v následné hře čtyři na čtyři hosté zápas otočili. Nejprve vyrovnal z brejku Ján Sýkora, jenž se ale po zakončení zranil. Již o 26 sekund později nabil Nahodil Petru Sýkorovi a elitní pardubický střelec posunul Dynamo poprvé do vedení. Zápas tím zároveň skončil pro Honzíka, kterého v karlovarské brance nahradil Závorka.

Západočeši byli střelecky aktivnější, Růžičku se jim však překonat nedařilo. V 50. minutě byl za faul na Sičáka vyloučen na pět minut a do konce utkání Trončinský, místo vyrovnání však domácí po 11 sekundách inkasovali. Rolinka v brejku fauloval Flek a rozhodčí tentokrát nařídili trestné střílení, z něhož hostující kapitán překonal Závorku.

Karlovy Vary v pokračující přesilovce snížit nedokázaly a neprosadily se ani v dalších početních výhodách. V pátém domácím zápase baráže si tak připsaly čtvrtou prohru a výrazně si zkomplikovaly situaci s udržením se mezi elitou.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 15:35
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
3:5
ONLINE
16. dubna
15:35
HC Dynamo Pardubice
HC Dynamo Pardubice
Góly

Domácí: 02:05. Flek, 10:13. Gríger, 31:37. Vachovec

Hosté: 00:40. Rolinek, 27:24. Ovčačík, 34:50. J. Sýkora, 35:16. P. Sýkora, 49:12. Rolinek

Sestavy

Domácí: Honzík (36. Závorka) – M. Rohan, Sičák (A), Harant, Baránek, Tomáš Dvořák, Rýgl, Weinhold – T. Rachůnek, Dušek, Mikulík – Vachovec (A), Skuhravý (C), V. Tomeček – O. Beránek, Gríger, Flek – Kindl, Tuominen, Gorčík.

Hosté: Martin Růžička (J. Hübl) – Čáslava (A), Schaus, Ovčačík, Trončinský, Chaloupka, Ščotka, Zajíc – Rolinek (C), Nahodil, P. Sýkora (A) – Hubáček, Špirko, J. Sýkora – M. Bárta, Tomášek, Beran – Panna, T. Kaut, Starý.

Rozhodčí

Pešina, Pavlovič – Jelínek, Pešek

Stadion

KV Arena, Karlovy Vary

Návštěva

3724 diváků


Jihlava zdolala Motor posedmé v sezoně

Dukla, která v baráži na domácím ledě ještě neprohrála, šla do vedení před vyprodaným hledištěm Horáckého zimního stadionu na začátku 12. minuty, kdy od modré čáry propálil gólmana Kváču Půža. Pro domácího obránce to byl první gól v baráži.

Necelé tři minuty před koncem první části hry vypálil po rychlém brejku Důras, jeho střelu Kváča neudržel a podruhé v zápase kapituloval, když se do něho navezl dojíždějící Hubáček, jenž dostal puk za brankovou čáru. Regulérnost gólu jihlavského týmu ale musel potvrdit ještě videorozhodčí.

Jihlava - České Budějovice: Videorozhodčí v akci, gól Hubáčka platí, 2:0
Video se připravuje ...

Prostřední část hry vyzněla herně pro hostující tým. České Budějovice nastřelily dokonce dvakrát tyč Svobodovy branky, ale Dukla, která se zaměřila o něco více na defenzívu, přežila krizové chvilky bez úhony a její náskok zůstal dvoubrankový.

Zatímco v minulém zápase na domácím ledě s Pardubicemi měla Dukla katastrofální nástup do třetí třetiny, dnes bylo vše jinak. Už po 21 sekundách ze třetího dějství využil Šidlík přesilovku a Dukla vedla 3:0. Hosté v tu chvíli zcela odpadli a Dukla přidala v 51. minutě čtvrtý gól, když se svou druhou trefou v zápase blýskl Šidlík a vyhnal Kváču z českobudějovického brankoviště. Nahradil ho Gába.

Následně sice Vlček snížil dorážkou z bezprostřední blízkosti, ale poslední slovo měl Zeman, který uklidil puk do prázdné brány po Semanově přihrávce.

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
5:1
ONLINE
16. dubna
17:30
ČEZ Motor České Budějovice
ČEZ Motor České Budějovice
Góly

Domácí: 11:04. Půža, 17:13. R. Hubáček, 40:21. Šidlík, 50:52. Šidlík, 53:08. Zeman

Hosté: 51:48. Vlček

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Váňa – Jiránek, J. Skořepa, Jergl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), Hubáček, Diviš – Čermák, Jícha, Anděl.

Hosté: Kváča (51. Gába) – F. Novák (C), Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík, Žovinec – Čermák (A), Pajič, Chovan – Heřman, Vlček, Fronk – Dostálek, Vak, Hřebejk (A) – Babka, Škoda, Šulek – J. Bárta.

Rozhodčí

Čech, Hribik – Barvíř, Blümel

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6500 diváků


Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud