19. dubna 2017 • 21:41

Pocity z titulu? Peckovní, nedá se to ani vylíčit, jásali brněnští hráči

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouhých 51 let čekala brněnská Kometa na mistrovský titul. Když se jí to konečně podařilo, byla euforie o to větší. Pár minut po skončení ceremoniálu začali na led vbíhat fanoušci. Napřed jich tam pustili jen pár, ti se nesměle rozkoukávali a mávali vlajkami, po chvíli jich tam ale začalo vbíhat čím dál víc, až jich byl plný středový kruh. Hráči se v obležení radujících se diváků nemohli dostat ani do kabiny. „Neskutečné. To se nedá vylíčit, nic takového jsem nezažil. Je to parádní,“ radoval se těsně po utkání brankář Marek Čiliak.



Slavilo se v ochozech, na ledě i po celém městě. Obrovská euforie z vyhraného titulu byla znatelná prostě všude a kromě fanoušků si vybojovaný titul užívali i samotní hráči. „Jaké to je? Peckovní! Zatím jsem nic takového nezažil,“ hulákal po zápase nadšený Jan Hruška, který si ve čtvrtém finálovém utkání připsal asistenci na čtyři z pěti vstřelených branek. „Je to skvělý pocit, věděli jsme, že to máme doma, snažili jsme se to užít. Stačí být na střídačce a žít tím,“ popsal poslední minuty před koncem zápasu.

Ze zlata byl viditelně nadšený i skvěle chytající Marek Čiliak. Poté, co se dostal z ledu, byl viditelně omámený radostí a emocemi ani nevěděl co pořádně říkat. „Neskutečné. To se nedá ani vylíčit, nic takového jsem nezažil,“ vysoukal na otázku, jaké to je vyhrát mistrovský titul. A jak dokázal kontrolovat emoce v závěru zápasu? „Já ani nevím, nechci se k tomu vracet. Ani si to nepamatuju. Začali jsme oslavovat těsně před koncem a pak to bylo,“ smál se.

Kometa Brno - Liberec: Domácí převzali pohár pro vítěze a pomalu začínají oslavy
Video se připravuje ...

Ještě na ledě si fanoušci Komety zazpívali chorál „Povstaň jsi-li komeťák“, kterým slaví výhry v sezoně. Během sezony to vypadá tak, že hráči sedí ve středovém kruhu a klepou hokejkami o led. Po vyhraném titulu to však nebylo zrovna lehké. Na ledě totiž bylo pár stovek fanoušků, a tak není divu, že převládal zmatek.

Slavili i fanoušci, kteří se nedostali přímo na stadion a finále sledovali v Brně na Zeleném trhu u velkoplošných obrazovek. Podle ČTK tam i přes špatné počasí dorazilo přibližně 5500 lidí.

Vlasy dolu! Ondřej Němec ostříhal kondičního trenéra Miloše Pecu
Video se připravuje ...

Před pár lety jsem ještě hrál druhou ligu. Tohle je vrchol kariéry, hlásil šťastný Vojtěch Němec
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Radost v Rondu! Domácí získali titul po 51 letech
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Je rozhodnuto! Krejčík trefil prázdnou bránu, 5:2
Video se připravuje ...

Kometa Brno je po padesáti jedna letech mistr ligy! Takhle se slavilo v kabině
Video se připravuje ...

UNIKÁTNÍ ZÁBĚRY: Takhle slavila Kometa po jednapadesáti letech mistrovský titul
Video se připravuje ...

Kometa Brno - Liberec: Libor Zábranský nejdřív pohár nechtěl ale nakonec si ho vzal
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud