21. dubna 2017 • 21:10

Ovace, fanoušci na ledě i šampaňské. Jihlava si užívá návrat do extraligy!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř dvacetiminutovými ovacemi vestoje a mexickými vlnami odměnil vyprodaný Horácký zimní stadion hráče Dukly Jihlava, kteří dnes v utkání s Karlovými Vary vybojovali postup do hokejové extraligy. "Už jsme zase extraligoví," skandovali fanoušci po skončení prodloužení, třebaže domácí tým nakonec prohrál 2:3. Získaný bod mu ale k postupu stačil.



Hráči odhodili hokejky, přilby i rukavice a oblékli si bílá trika a kšiltovky. Někteří z nich je pak házeli divákům, jiní se v euforii z postupu polévali šampaňským.

Fanoušci potom zaplnili ledovou plochu a užívali si návrat do extraligy po dlouhých 12 letech přímo s hráči. Podle Zdeňka Drly z marketingového oddělení klubu však dnešní spontánní oslavy přímo na stadionu musejí hráčům prozatím stačit.

Jihlava - Karlovy Vary: Euforie v Jihlavě! Domácí slaví postup do extraligy
Video se připravuje ...

"Případnými oficiálními oslavami jsme se zatím vůbec nezabývali, přestože nějaké představy každý z vedení klubu má. Ale přijde to na řadu, až to bude aktuální. Před námi je poslední nedělní kolo baráže v Pardubicích a my ho chceme odehrát důstojným způsobem a naplno," řekl Drla ČTK.

O tom, že Dukla postoupí do extraligy, vůbec nepochybovali zástupci vysočinské organizace Cechu klempířů, pokrývačů a tesařů ČR a Spolku fanoušků HC Dukla Jihlava. Před utkáním společně vysadili ve Smetanových sadech v sousedství zimního stadionu lípu srdčitou pojmenovanou Dukla.

Strom má připomínat 60. výročí založení klubu. "Řemeslníci jsou srdcaři, stejně jako hráči Dukly. Chceme hokejistům tímto způsobem poděkovat," řekl zástupce cechu Stanislav Holoubek. Zasazené lípě pak požehnal novoříšský opat Marian Rudolf Kosík.

Z V VP PP P Skóre B
1. Jihlava 12 3 5 1 3 32:29 20
2. Pardubice 12 5 1 3 3 36:31 20
3. K. Vary 12 4 2 3 3 30:29 19
4. Motor ČB 12 3 1 2 6 20:29 13

MATCH OVERVIEW LEGACY
21. 4. • 17:30
HC Dukla Jihlava
HC Dukla Jihlava
2:3
ONLINE
21. dubna
17:30
HC Energie Karlovy Vary
HC Energie Karlovy Vary
Góly

Domácí: 20:43. Čachotský, 38:32. J. Říha

Hosté: 17:46. M. Zadražil, 26:50. Gríger, 60:43. Gríger

Sestavy

Domácí: M. Svoboda (Brož) – J. Říha, Dundáček, Szathmáry, Šidlík, Půža, Kajínek, Kaláb, Dobrovolný – Jiránek, J. Skořepa, Anděl – Čachotský (C), F. Seman (A), Zeman – Důras (A), R. Hubáček, Diviš – Čermák, Březina, Jícha.

Hosté: Honzík (Závorka) – Sičák (A), M. Rohan, Baránek, Harant, Baldajev, Tomáš Dvořák, Weinhold – V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek – Gorčík, Skuhravý (C), Vachovec (A) – Flek, Gríger, O. Beránek – Kohout, M. Zadražil, Dušek.

Rozhodčí

Hradil, Mrkva – Gebauer, Lederer

Stadion

Horácký zimní stadion, Jihlava

Návštěva

6500 diváků

Postup Jihlavy většina fanoušků nečekala, ale Dukla překvapila
Postup Jihlavy většina fanoušků nečekala, ale Dukla překvapila

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud