25. dubna 2017 • 16:24

Liberec přichází o oporu. Obránce Vitásek odchází do Švédska

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Ondřej Vitásek opouští kádr vicemistrovského Liberce a bude působit ve švédském Örebro. Šestadvacetiletý účastník mistrovství světa z roku 2014 se v novém působišti dohodl na dvouleté smlouvě. Švédský klub o tom informoval na svých webových stránkách.



"Ondřej je velký obránce s dobrým pohybem a vyznává fyzickou hru. Má také dobrou rozehrávku a jeho velké kvality jsou také v defenzivní hře. Viděli jsme ho během sezony v reprezentaci a náš hlavní skaut ho také pozorně sledoval v play off v dresu Liberce," řekl sportovní manažer Örebro Niklas Johansson.

Vitásek si v uplynulé sezoně připsal ve 49 zápasech základní části extraligy 14 bodů za pět branek a devět asistencí. Ve 12 duelech play off zaznamenal tři asistence. Bílí Tygři po loňském premiérovém titulu letos podlehli ve finále Kometě Brno.

Vitásek má v extralize celkem na kontě 209 utkání a 39 bodů za 12 gólů a 27 přihrávek. V české reprezentaci sehrál 28 utkání a vstřelil dvě branky. Vydá se na první zahraniční angažmá v kariéře.

Chomutov - Liberec: Liberečtí se cpali do brankoviště a vznikla z toho bitka
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud