Jiří Punčochář
25. dubna 2017 • 17:20

Zábranský zůstane na lavičce Komety. Chce dál Erata i „jazýček na vahách“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od extraligového titulu Komety Brno uběhl týden a majitel klubu Libor Zábranský stíhá vedle oslav naplno pracovat na přípravě kádru pro příští sezonu. Co už má vyřešené? Mužstvo bude po letošním zlatém tažení nadále osobně koučovat z lavičky, na úkor toho přenechá managementu některé své povinnosti. V mužstvu chce udržet Martina Erata, se kterým bude jednat ve čtvrtek, a rovnou víceletou smlouvu by rád předložil dalšímu ze strůjců titulu Jakubu Krejčíkovi.



Pokud jde o skladbu mužstva, Libor Zábranský rok co rok říká: soupiska je hotová až úderem půlnoci v poslední den přestupového období.

Vzhledem k tomu, že ještě neskočil duben, do kterého mají hokejisté podepsané smlouvy, nechce šéf Komety konkretizovat ani aktuální podobu soupisky. Spekuluje se pouze o tom, že z té mistrovské odejde Marek Kvapil do KHL, že se vrátí Tomáš Svoboda z Plzně a přijde Lukáš Nahodil z Pardubic.

Ať žije Brno! Kometa řádila s fanoušky, hráči zpívali, šéf jel na rolbě
Video se připravuje ...

„Telefonátů ohledně hráčů je strašná spousta. Hodně stojím o to, aby u nás zůstal obránce Kuba Krejčík, nevím, jak se rozhodne Martin Erat , jestli bude pokračovat dál. To teď budeme řešit,“ řekl pouze Zábranský.

Obšírněji se vyjádřil ke klíčovým osobnostem týmu Eratovi a Krejčíkovi. S prvně jmenovaným bude mít v příštích dnech jednání, kde si chce vyslechnout představy zkušeného útočníka.

„Udělám všechno pro to, aby v Brně byl, ale pakliže by se z rodinných důvodů chtěl vrátit do Nashvillu, tak na to má svaté právo za to, co v životě dokázal. Rozhodnutí jsem od něho ještě neslyšel, a netroufnu si předjímat, jako bude,“ říká.

Jakub Krejčík jako jazýček na vahách

Už po zisku titulu prozradil, že novou dvouletou smlouvu má objev druhé poloviny letošní sezony Alexandre Mallet, posila z Pardubic, opce Kometa uplatnila například u brankáře Marka Čiliaka nebo útočníka Martina Dočekala.

Výrazně se teď zaměřuje na to, aby uspěl v dostizích o Jakuba Krejčíka, který po příchodu z Medveščaku Záhřeb ohromně pozvedl obranu Komety. „U něho si myslím, že to mohl být ten jazýček na vahách. S Ondrou Němcem nám hodně zvedli obranu. Po zranění Honzy Štencla nám takový bek typologicky chyběl. Otevřeně říkám, že hodně stojím o to, aby u nás Kuba byl dál, a ne jenom na rok,“ pravil Zábranský.

Hlášky z oslav Komety: Překládání z pražštiny, Zaťovič slíbil Erata
Video se připravuje ...

Vedle tvorby vlastního týmu sledoval majitel Komety i končící baráž a v ní návrat Dukly Jihlava do nejvyšší soutěže. V příští sezoně extraligy tak dojde k vzájemným soubojům dvou dvanáctinásobných mistrů republiky, Brna a Jihlavy.

Zábranský přiznává, že postup přál Českým Budějovicím.

„Když jsem z Brna utíkal a dobrovolně se hlásil na vojnu, tak jsem šel do Tábora, kde si mě vyhlédli Karel Pražák s Vladimírem Caldrem a nechali mě v Českých Budějovicích hrát s Rudou Suchánkem. Tímto mi pomohli do velkého hokeje a už za dva roky jsem byl v NHL. Na České Budějovice proto nedám dopustit. Pak, když jsem byl na tom hodně špatně po operaci třísel a v podstatě šestnáct měsíců jsem nehrál, to byly Pardubice, konkrétně Zbyněk Kusý a Miloš Říha, kteří mě zase vrátili do hokeje a dali mi možnost hrát finále extraligy. S velkým respektem ke Karlovým Varům a k Jihlavě musím říct, že pro mě srdeční záležitostí v tom směru jsou jednoznačně Pardubice a Budějovice. K těmto městům a k lidem v jejich klubech mám vztah. Proto jsem přál účast v extralize jim.“

Velký rozhovor s Liborem Zábranským o jeho zkušenostech v roli kouče, oslavách titulu nebo názorech na Ligu mistrů čtěte ve středečním vydání deníku Sport!

Zábranský si nechtěl vzít pohár. Říkal jsem Leošovi, že si to chci ještě užít, hlásil
Video se připravuje ...

Pro titul jsi musel na Moravu, co, smáli se parťáci z Komety Krejčíkovi
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud