1. května 2017 • 08:18

Manažer Sparty o změnách: Řepík chtěl do zahraničí. Brankáře hledáme

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvních změn se dočkali fanoušci Sparty. Ta na svém klubovém webu oficiálně oznámila příchod dvou posil. Dříve avizovaného Roberta Říčku ze Zlína doplnil norský reprezentant a držitel světového rekordu Alexander Reichenberg. V týmu naopak končí sedm hráčů, mezi které patří Tomáš Pöpperle, Michal Řepík či Brian Ihnačák.



Neúspěch ve čtvrtfinále musel najít v kádru Sparty své oběti a také se tak stalo. Pražský klub dnes oznámil první změny v týmu a rozhodně se jedná o zajímavá jména. V týmu Jiřího Kalouse už nebudou pokračovat brankáři Tomáš Pöpperle ani Filip Novotný, smlouva byla ukončena obránci Vladimír Emingerovi a jinam zamíří i Michal Řepík, Brian Ihnačák, Lukáš Cingel a André Deveaux.

Opačným směrem putuje Robert Říčka ze Zlína a norský reprezentant Alexander Reichenberg ze Storhamaru. Toho si mohou fanoušci pamatovat ze dvou dubnových zápasů v Chomutově, kde v sestavě Norů nechyběl a nadále se drží v týmu pro mistrovství světa v Německu a Paříži.

Čtyřiadvacetiletý odchovanec Lillehammeru strávil poslední dvě sezony ve Storhamaru a v té poslední nasbíral ve 44 zápasech celkem 34 bodů (16+18). Dalších pět bodů (4+1) přidal v sedmi zápasech play off. Reichenberg má navíc zajímavý světový rekord.

Nedávno byl totiž u toho, když jeho tým v pátém čtvrtfinále play off se Sarpsborgem zvítězil 2:1 v prodloužení až gólem v čase 217:14, čímž oba týmy vytvořily rekord hokejové historie (Více čtěte ZDE). Do zahraničí naopak míří jiní hráči.

ONLINE: PRVNÍ DEN PŘESTUPŮ ZDE


O reprezentanta Michala Řepíka měla Sparta zájem, ale nabídkám odjinud konkurovat nemůže. „O jeho služby bychom stáli, ale od agenta víme, že Michal upřednostňuje zahraničí,“ uvedl sportovní manažer klubu Michal Broš.

Novou smlouvu pro změnu nedostali Brian Ihnačák a k ukončení spolupráce došlo také s Lukášem Cingelem. Nejistá je budoucnost Jana Buchteleho, o kterého je zájem v extralize i v zahraničí „Dostal od nás konkrétní nabídku, ale je o něj velký zájem i z jiných extraligových klubů, a není vyloučeno ani zahraniční angažmá. Honza se zatím nerozhodnul, ale hodně stojíme o to, aby zůstal ve Spartě,“ řekl Broš.

Nový muž ve sparťanském vedení musí navíc řešit post brankářů. Smlouva byla ukončena Tomáši Pöpperlemu, naopak Filip Novotný už nový kontrakt nedostal. „Brankářský post samozřejmě intenzivně řešíme, ale dokud nejsou jednání dotažena do konce, jména možných posil na tuto pozici zatím zveřejňovat nebudeme,“ dodal Broš.

Bývalý výborný útočník musí navíc lovit také mezi obránci. Na odchodu je Vladimír Eminger, jemuž byla ukončena smlouva. „Rádi bychom do týmu přivedli alespoň jednoho nového beka a i na tomto postu platí, že vedeme jednání. Obranu bychom rozhodně chtěli posílit.“

To je EUFORIE! Kometa smázla Spartu 4:0 a takhle slavila postup
Video se připravuje ...

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud